CHP’nin Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu, uyuşturucuyla mücadelede kararlı bir tutum sergileyerek, “Gerekirse silahımı alıp sokağa çıkacağım.” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı bir mitingde konuşan Erdoğdu, uyuşturucuyla mücadelede radikal bir yaklaşım benimsediğini belirtti.

Erdoğdu’nun ifadeleri şu şekildeydi:

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

“Bu konuda çok netim. Ben sizin bir kardeşinizim ve belediye başkanınız olacağım. Çöplerinizi toplamaktan gurur duyuyorum. Ancak bu sokaklarda hiç kimseye uyuşturucu sattırmayacağım! Emniyet, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu savaşı vereceğiz. Kendi çocuklarım için de mücadele edeceğim. Eğer uyuşturucu satışı devam ederse, resmi silahımı alıp sokağa çıkacağım ve satışa izin vermeyeceğim! Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız!”

Ayrıca, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Okul önlerinde uyuşturucu satıcısı gören polisler, gereğini yaparak ayaklarını kırması” yönündeki sözleri de uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi