KPSS sınavında çıkan skandalın ardından polislik sınavlarında da skandal iddiası gündeme bomba gibi düştü. Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın, ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığındaki soruların Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını duyurdu. 

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavı, 26 Haziran 2022 pazar günü tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 sınav merkezinde düzenlenmişti.

Kariyer Hocam’ın YouTube hesabından sınavdan bir gün sonra soruların anlatıldığı videoda, “Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu Polis Misyon Koruma kitabımızda dünkü PAEM 7 sınavında tam 18 soru geldiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi öğrenmiş bulunmaktayız.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Kamu Personel Seçme Sınavı'nda da (KPSS9 Yediiklim Yayınları’nın soru kitapçığındaki 20 sorunun sınavda aynen sorulduğu ortaya çıkmıştı. 

Editör: Yadigar Hanım