MHP'li İsmet Büyükataman'ın, Sinan Ateş'in trajik ölümünü "yargıya intikal etmiş cinayet davası" olarak nitelendirmesi üzerine, Ayşe Ateş'ten keskin bir tepki geldi. Ayşe Ateş, eşinin vahşice öldürülmesinin sadece bir cinayet olmadığını, aynı zamanda bir "siyasi cinayet" olduğunu belirtti ve bu olayın seyirci kalınarak ve alaycı bir tavırla izlendiğini ifade etti.

Ankara'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti, toplumda ve siyasi arenada geniş yankı bulmaya devam ediyor. Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine gelmeden önce 16 yıl boyunca MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a danışmanlık yapmıştı. Büyükataman, MHP Grup Toplantısı'nda Devlet Bahçeli'nin sözlerini sosyal medya hesabından aktarırken, olayı "yargıya intikal etmiş bir cinayet" olarak tanımladı ve partisinin veya Ülkü Ocakları'nın bu cinayetle ilişkilendirilmesinin tesadüf olmadığını, bu durumun arkasında ajan ve provokatörlerin olduğunu öne sürdü.

Müsavat Dervişoğlu'ndan MHP'ye '154 kişilik liste' tepkisi Müsavat Dervişoğlu'ndan MHP'ye '154 kişilik liste' tepkisi

Ayşe Ateş ise Büyükataman'ın bu açıklamalarına sert bir dille karşılık verdi. Paylaşımında, Büyükataman'ı, eşinin öldürülmesini engellemek için hiçbir çaba göstermemekle ve olayın ardından yaşanan acıya duyarsız kalmakla suçladı. Ayrıca, cinayetle ilgili soruşturma altında olanların ve tutuklananların çoğunun Ülkü Ocakları ve MHP üyeleri olduğunu belirtti ve Büyükataman'ın paylaşımının açıklamaya muhtaç olduğunu, varlığının da insanlıkla ilişkilendirilmeye muhtaç olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi