İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Ankara'da Ayyıldız Hareketi Eş Güdüm Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ümit Özdağ beraberindeki heyet, öncelikle Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Anıtkabir’de Ata için dua eden Özdağ, Ayyıldız Hareketi üyeleri ile birlikte Ayyıldız Hareketi Eş Güdüm Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Ümit Özdağ, açılışın ardından açıklamalarda bulundu.

Özdağ, Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından liderliğini yaptığı Ayyıldız Hareketi'nin Ulus'taki Genel Eşgüdüm Merkezi'nin açılışına katıldı. Özdağ, açılış töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasının üzerinden 102 yıl geçtiğini belirten Özdağ, 102 yıl sonra yine Türk milletinin Anadolu üzerindeki egemenliğine ve hukukuna hadsiz ve ahlaksız meydan okumaların olduğu bir dönemden geçildiğini söyledi.

"5,3 milyonlu Suriyeli var, Suriye'dekiler ile 9 milyon Suriyeliyi Türk halkı beslemek zorunda kalıyor. 2 milyondan fazla insan dünyanın değişiklik yerlerinden Türkiye'ye dolmuş durumda. Fakir Türk halkı kendi gırtlağından keserek bunlara 80 milyar dolardan fazla para harcamış durumda. Böyle bir ortamda, Ayyıldız Hareketi mensupları olarak Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçisi partinin Türkiye'nin dertlerine son vermek için yola çıkması kararını aldık. Önümüzdeki süreçte bütün Anadolu'yu dolaşacağız. İnşallah yazın sonunda da Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçisi, Cumhuriyet'in kuruluş esaslarını 21. yüzyıla taşıyacak partimiz, parlamentoda temsil edilecek."

EMPERYALİZME VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE MEYDAN OKUDU!

 Ayyıldız Hareketi lideri Özdağ’ın Eş Güdüm Merkezi’nde yaptığı konuşmada “Biz Atatürk çizgisinden Türk milliyetçileri olarak İstiklal Harbimizin başlamasından 102 sene geçtikten ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden 98 sene geçtikten sonra emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin Türk milletine ve Türk milletinin hukukuna ve egemenliğine yapmış olduğu bu meydan okumaya, Atatürk’ten aldığımız ruh, akıl ve feyz ile yine aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz ve büyük bir mücadele başlatıyoruz.” sözleri dikkat çekti.

İşte Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın o konuşması;

“Bugün kutlu bir gün; 19 Mayıs.

19 Mayıs Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 102 sene önce emperyalizme karşı başlattığı mücadelenin ilk günü. Ancak 19 Mayıs sadece 5 yıllık bir savaştan sonra mağlup olan Osmanlı Devleti’nin hakim ve sahip halkı olan Türk milletinin bir 5 senelik mağlubiyet sonrasındaki direnişi değil 1683’ten itibaren gerçekleşen bir geri çekilmenin sonunda Atatürk’ün önderliğinde yeniden ayağa kalkmaya başladığı gündür.

19 Mayıs’ın üzerinden 102 sene geçti. 102 sene sonra emperyalizm yine Anadolu’da Türk milletinin egemenlik ve hukukuna meydan okuyor. Emperyalistler, yine Doğu Sorunlu Anadolu topraklarını örtülü bir istilaya maruz bırakıyorlar. İstiklal Harbimizin üzerinden 102 sene geçtikten sonra, bir yandan Türkiye’yi kuşatıyor, öte yandan stratejik göç mühendisliği ile ülkemizin demografik yapısını değiştiriyorlar.

Biz Atatürk çizgisinden Türk milliyetçileri olarak İstiklal Harbimizin başlamasından 102 sene geçtikten ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden 98 sene geçtikten sonra emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin Türk milletine ve Türk milletinin hukukuna ve egemenliğine yapmış olduğu bu meydan okumaya, Atatürk’ten aldığımız ruh, akıl ve feyz ile yine aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz ve büyük bir mücadele başlatıyoruz.”

Prof. Dr. Ümit Özdağ,  konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda ülkemiz dört derin krizin pençesinde. Bir devlet krizi yaşıyoruz. Saray rejimi Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet kurumlarını ve siyasi kültürünü tahrip etti ve ülkemizi bir devlet krizine sürükledi.

Bugün saraya rejimi oluşturan anayasayı Amerikan siyasal danışmanlık şirketlerinin verdiği akılla düzenlediler. Biz bu devlet krizini, Orhun Abideleri’nden, Kutadgu Bilig’den ve Nutuk’tan aldığımız feyz ve inançla aşacağız, Türkiye Cumhuriyet devletini kuruluş felsefesi üzerinde tekrar inşa edeceğiz.

Ülkemiz tarihin en ağır milli birlik krizlerinden birini yaşıyoruz. Ayrışmış durumdayız, Türk milleti cephelere bölünmüş durumda. Biz Ayyıldız Hareketi ve Ayyıldız Hareketi’nin sonunda ulaşacağı ve kuracağı milli birlik ve bütünlüğü sağlayacak parti olarak Türk milletine sesleniyoruz: Tasada ve kıvançta tekrar bir olacağız, bu ayrışmayı, cepheleşmeyi ve düşmanlığı sonlandıracağız. Milli birliğimizde açılan yaraları tamir edeceğiz. Ve 9 Eylül’de İzmir’e giren Türk süngüsü kadar sağlam bir mili birliği tekrar tesis edeceğiz.

Ülkemiz tarihini en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Bu kriz o kadarki artık inanlar sokakta kendini yakıyor ve toplu intiharlar gerçekleşiyor. Böyle bir krizi hiçbir zaman bu ülke yaşamadı. Bu son bin yılda yaşanan en ağır kriz. Bu kriz ağırlığıyla Türk halkının üzerine kabus gibi çökmüşken, AKP 20 seneden beri sürdürdüğü rant ekonomisini, talan ekonomisini, israf ekonomisini ısrarla sürdürüyor. Biz rant ekonomisine, talan ekonomisine, AVM ekonomisine son verip, Türkiye’yi tekrar fabrikaların bacalarının tüttüğü, köylülerin tarlalarında çalıştığı, hayvancıkta kendi kendisini besleyen, üreten, tasarruf eden ve büyüyen bir Türkiye, çalışan bir Türkiye haline getireceğiz.”

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ayyıldız Eş Güdüm Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Ümit Özdağ, partinin yaz sonu kurulacağını açıkladı.