Dağlık Karabağ'daki Rus barışı koruma birliği, Azerbaycan'ın terörle mücadele operasyonunu duyurmasının ardından tırmanan çatışmanın her iki tarafıyla da temas halinde. Bir RBC muhabirine göre bu, cumhurbaşkanlığı basın sözcüsü Dmitry Peskov tarafından belirtildi.

“Taraflarla doğrudan temas halindeler. Bu artık onların asıl işi. Peskov, barışı koruma misyonunun durumu hakkında bilinenlerin anlatılması talebine yanıt verdi.

Basın sözcüsü, Moskova'nın olup bitenlerin Rus barış güçlerinin hayatlarını tehdit edebileceğine dair hiçbir bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

19 Eylül öğleden sonra Azerbaycan Savunma Bakanlığı Dağlık Karabağ'da “terörle mücadele operasyonu”nun başladığını duyurdu. Tanınmayan cumhuriyetin yetkilileri, Azerbaycan ordusunun tüm temas hattı boyunca füze ve topçu saldırıları düzenlediğini belirtti .

Ermenistan, Azerbaycan'ı saldırganlıkla suçladı ve BM Güvenlik Konseyi üyelerine ve bölgede görev yapan Rus barış güçlerine, düşmanlıkları sona erdirmek için "açık ve kesin adımlar" atmaları yönünde çağrıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Maria Zakharova, "mevcut durumda Rus barışı koruma birliğinin görevlerini yerine getirmeye devam ettiğini" belirtti. Ona göre, barış güçlerinin komutanlığı "Karabağ Ermenilerinin temsilcileri ve Azerbaycan yetkilileriyle sürekli temas halinde."

Editör: Habererk Com