Azerbaycanlı eski milletvekili Dr. Gültekin Hacıbeyli etnik bölücülük yapan sosyal medya kullanıcısına yanıtlar verince tutuklanmayla karşı karşıya kaldı.

Yeniçağ'ın haberine göre, Hacıbeyli'nin Azerbaycan'daki tartışmada Türkiye`nin ve Azerbaycan`ın milli birlik ve bütünlüğünü savununca hapis tehlikesiyle yüz yüze kalmasına yol açan olay şöyle gelişti:

Azerbaycan doğumlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Leyla Böncü, kendi Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda "Azerbaycan toprakları olduğunu iddia ettiği Kars ve Iğıdır`ın Türkiye tarafından işgal edildiğini, Azerbaycan Cumhuriyeti`nin bu toprakları Türkiye`den geri talep etmek yerine İran`ın Azerbaycan bölgeleri üzerinde toprak iddiasında bulunduğunu" gündeme getirdi.

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey'i 'faşist' diye nitelendiren Leyla Böncü, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün aleyhinde de bazı çirkin iddiaları gündeme getirdi.

Leyla Böncü`ye yanıt Azerbaycanlı akademisyen ve eski milletvekili Gültekin Hacıbeyli’den geldi. Böncü`yü bölücülükle suçlayan Dr.Gültekin Hacıbeyli bir anda kendisini yargının önünde buldu. Hacıbeyli`nin yurtdışına çıkışı yasaklandı. Leyla Böncü`ye karşı ‘Bölücü ve Türkfobi’ şeklinde sözler sarfeden Hacıbeyli savcılık tarafından ‘ağır suç’ işlemekle suçlandı.

Şikayetçi Leyla Böncü, eski ve milletvekili ve akademisyen Gültekin Hacıbeyli`nin tutuklanmasını talep ederken savcılığın sosyal medyadaki bir tartışmada sarfedilmiş ‘Bölücü’ ve ‘Türkfobi’ sözlerini `ağır suç` olarak nitelendirmesi şaşkınlık yarattı. Bu ilginç davayla ilgili savunmasını hazırlayan Gültekin Hacıbeyli "Sosyal medyada bölücülüğe karşı çıkmasından dolayı `ağır suç` ithamıyla hakkında hapis cezası istenmesinin tam bir skandal olduğunu söyledi.

Editör: Yadigar Hanım