Aziz Nesin’in 1993’te katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşması ile sosyal medyada gündem oldu. Aziz Nesin, bugünleri işaret ettiği konuşmasında İmam Hatip okullarından çıkanların devletin bütün birimlerine gireceğini, ordunun ele geçirileceğini, bu yolla Türkiye'nin başına çok büyük felaket geleceğini vurguluyor.

Aziz Nesin, 1993 yılında Show Tv'de katıldığı "Gündem" isimli programda öngörülerini paylaşıyor. Konuşmasında Türkiye'yi bekleyen tehlikeleri sıralayan Nesin, bunun siyaset ve din yoluyla yapıldığını özetliyor. Kendisinin de yaptığı açıklamalarla halka düşman gösterilmesinden yakınan Aziz Nesin, Türkiye'nin ve aydınların uyanması gerektiği konuşmasında şu ifaadelere yer veriyor:

"İmam Hatip okullarından çıkanlar devletin içine girdi. Devletin içindeki yüzde 50’den fazlası bunların içerisinde. Yargıç bunlardan oldu, avukat bunlardan oldu, hekim bunlardan oldu, mühendis bunlardan oldu, belediye başkanı bunlardan oldu ,Şimdi onlar karşımızda. Bu böyle burada kalmayacak. Uğraşıyorlar şimdi. Neyle uğraşacaklar? Görüyoruz ki orduyu ele geçirmek. Bu seçim yoluyla halka eroin gibi gericiliği vere vere halk daha fazla gericilik istiyor. Buraya geldi. Demokrasi de halkın isteğidir. Bunun isteğini yerine getiriyorlar. Bu yolla olmazsa, iktidara geçemezlerse orduya girmek. Bütün askeri okullardan her sene 500, 1000, 2000 kişi ihraç ediliyor. Durmadan imam hatip okullarından çıkanları harbiyeye sokmak istiyorlar. Yarın Türkiye’nin başına çok büyük felaket gelecektir. Ve üstelik düşünceleri çarpıtarak, beni halkın düşmanlığına maruz bırakarak, dış etkenlerin etkisiyle ben bunları yazmışım diyor. Aslında dış etkenlerin etkisinde kalanlar kimler? Türkiye’nin uyanması gerekiyor, aydınların uyanması gerekir. Çok kötüye gidiyor Türkiye."
 

Editör: Yadigar Hanım