Bilim insanları dünyanın en korkunç sesi olarak gösterilen Aztek ölüm düdüğünün sesini yeniden oluşturdu.

Bilim insanları, dünyadaki en korkunç seslerden biri kabul edilen ve  Aztek Hava ve Rüzgar Tanrısı onuruna insan kurban törenlerinde çalındığı varsayılan Aztek Ölüm Düdüğü'nü yüzyıllar sonra yeniden üretti.

Dünyanın en korkunç sesini' dinleyin: Bilim adamları, insan kurbanlarına eşlik etmiş olabilecek Aztek Ölüm Düdüğünün sesini yeniden yaratıyor

Uzmanlar, 3D baskıyı kullanarak Aztek Ölüm Düdüğü'nün sesini yarattı

Enstrüman törenlerde veya rakip kabileleri korkutmak için kullanılmış olabilir

Ürkütücü bir rüzgar ıslığı ile 'binlerce cesedin çığlığı' arasında bir yerde olan 'dünyanın en korkunç sesi' olarak tanımlanıyor.

azık

Şimdi uzmanlar, efsanevi enstrümanın 3D yazıcıyla yeni bir versiyonunu oluşturarak Aztek Ölüm Düdüğünün sesini yeniden yarattılar.

 Yeni düdüklerini , 1990'ların sonlarında  Meksika'da bir iskeletle birlikte bulunan kafatası şeklindeki orijinalin tasarımından yola çıkarak yarattılar  . Kafatası şeklindeki düdüğün Aztekler tarafından öldürülmeden önce rüzgar tanrısı Ehecatl'ı onurlandırmak için düzenlenen törenlerde kullanılmış olabileceği düşünülüyor.

Aztek yaratılış mitinde, iki tanrı bir kurban ateşinde toplandılar ve güneş ve ay oldular, ancak Ehecatl üzerlerine üfleyene kadar hareketsiz kaldılar. 'İster inanın ister inanmayın, bu bir insan çığlığı değil.

'Ölüm düdüğünün sesi, doğası gereği kalbinize korku salıyor.'

Orijinal Aztek Ölüm Düdüğü, 1999 yılında Mexico City'deki bir Aztek tapınağının kazısı sırasında başsız bir iskeletin elinde bulunmuştu.

Yeni videoda Orgill, "Arkeologlar ilk önce bunun bir çeşit oyuncak olduğunu düşündüler ve üzerinde pek düşünmediler" diyor.

'15 yıl sonra bir sebepten dolayı bir bilim adamı tepedeki deliğe üfledi ve ortaya çıkan ses bu oldu.

'Bu şaşırtıcı bir keşifti çünkü çığlık atan bir insana benziyordu.'

Ölüm düdüğünün kesin amacı tarihte kaybolmuş olsa da, önde gelen birkaç teori var.

Bazı uzmanlar, Azteklerin bu gürültüyü, kurban edildikleri zaman insanların ruhlarının öbür dünyaya gitmesine yardımcı olmak için kullandıklarını düşünüyor.

az1

Editör: Habererk Com