Olay Büyükşehir Samsun'un Bafra ilçesinde, Fevzi Çakmak Mahallesi Huzur Sokak’taki bir ahırda yaşandı. Olayın sebebinin başıboş sokak köpekleri olduğu düşünülürken 11 buzağı telef oldu, 4 buzağı yaralandı.

Sabah saat 05.00 sularında komşularının sesler geldiğini söylemesiyle birlikte büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ramazan Çakmak ahırına giderek gördüğü manzara karşısında şok oldu. Telef olan hayvanlarını gördüğü gibi 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Çakmak’ın ihbarı üzerine Bafra Belediyesi Zabıta Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ekipler bölgeye geldi.  

Komşularının ahırın çevresinde sokak köpeklerini gördüğünü söylemesiyle Çakmak; 

“Sabah saatlerinde komşularımız ahırın içinden gelen seslerden rahatsız olunca beni aradı, komşularımızın haber vermesi üzerine geldim. İçeriye girdiğimde, 15 buzağımdan 11’inin telef olduğunu, 4’ünün de yaralandığını gördüm. Henüz daha ne tür bir canlının zarar verdiğini bilmiyoruz. Komşularımız ahırın çevresinde 5-6 tane köpek görmüşler. Ahırın penceresinden girerek hayvanları boğazından boğmuşlar, benim devlet büyüklerimizden isteğim konunun araştırılması, nasıl bir canlının zarar verdiğini merak ediyorum. Zararımız büyük, yetkililerimizden yardım etmelerini bekliyorum.” diyerek yetkililerden yardım istedi. Ayrıca sözlerine şu şekilde devam etti; 

“Biz köpeklerden şüphelendik ama büyük bir ihtimal vahşi bir hayvan. Çünkü köpekler bu hale getirecek ırka sahip değiller. Vahşi yabani bir hayvan olduğunu düşünüyoruz. Dişleri sert bir hayvan. Hayvanlarımızı parçalayıp telef etmiş"  

Geçim kaynağının bu olduğunu söyleyen çakmak; 

 "Biz bu hayvanları Bafra’dan Türkiye’nin her yerine dağıtımını yapan, meslek haline getirmiş vatandaşlarız. Bu meslek atalarımızdan geliyor. 1,5-2 aydır aynı sorunları yaşadık ve bunun benzerlerini çok görüyoruz. Mağduriyet var ortada devletin veya Bafra’daki yetkililerin buna bir önlem alması gerekiyor. Hayvanlar bizim sermayemiz. Biz bunları alıyoruz, büyütüyoruz, vatandaşlara veriyoruz, sofralarına gidiyor. Bunun yağı, sütü her şeyi bir şekilde soframıza geliyor. Bugün ülkemizde hayvan sıkıntısı var. Biz bunları üretip, üretime destek vermek amacıyla yapıyoruz. Bugün bunlar Türkiye’de marka olmuş, yetkililerimiz bunu biliyor. Geçim kaynağımız bu. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Bugün bu hayvanlar bu şekilde, yarın bir başka vatandaşımızın da başına gelebilir” diye konuştu. 

Editör: Buse Ceren Balta