MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay’dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay’ın vekilliğinin düşmesini savundu. Bahçeli, “Adalet yerini buldu” dedi. AYM’ye sert eleştiriler yönelten Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi, demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbe girişiminde bulunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli, TİP’li Can Atalay’ın Gezi Parkı davasından mahkum olmasına rağmen milletvekili olmasını hukuka aykırı buldu. Bahçeli, “Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin adil, hakkaniyetli ve hukuka uygun kararı, TBMM’de dün okundu. Böylece, şahsın vekilliği düştü. Adalet yerini buldu” diye konuştu. Bahçeli, AYM’nin kararını tanımayan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’a da teşekkür etti.

Bahçeli, “X” hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gezi Parkı davasında ceza almış olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşmesi, Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin adil, hakkaniyetli ve hukuka dayalı kararıyla sağlandı. TBMM’de dün okunan kararla, şahsın vekilliği sona erdi. Adalet yerini buldu. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir. Kimse suç işlemeye, suçluyu korumaya veya bir yargı kararını darbe suçlamasıyla geçersiz kılmaya hakkı yoktur. Anayasa Mahkemesi, demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbe girişiminde bulunmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin yansımasıdır. Anayasa Mahkemesi’nin medyayı arkasına alıp yürüttüğü vesayetçi, kötü niyetli, önyargılı, siyasi nitelikli bozuk ve sorunlu tutumunu reddetmiştir. Anayasa’nın 84. maddesinin ikinci fıkrası gereği, kesinleşmiş mahkeme kararını uygulamıştır.

Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

BOZDAĞ’A TEŞEKKÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ’ı cesaretli, kararlı ve ödünsüz yönetiminden dolayı kutluyor, Gazi Meclis’in itibarını koruma ve savunma çabası için de teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanlık kürsüsü önünde toplanıp, sıra kapaklarını çarpan, Meclis’imizi protesto ederek kendilerine yakışan nefret ve şiddet eylemine girenler, demokrasi düşmanlarıdır. Millet iradesi demokrasi ve hukuk ahlakına sahip çıkmıştır. Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşmesinin ardından yeni bir gezi kışkırtması yapılacağını söyleyenler gafildir. Sokağı ve yasa dışı direnişi hedef gösterenler, üstelik ülkemize karşı her türlü tutumu alabileceklerini söyleyenler düşman figüranlarıdır. Kimse çok ağır bedel ve sonuç doğuracak bir hatanın sorumlusu olmamalıdır. Türkiye’nin anarşiye ve sokak diline boyun eğmesi sadece boş bir hayaldir. Demokrasiye ve hukuka saygı hepimizin, herkesin temel görevidir. Bilinç kaybının etkisinde bu göreve aykırı davrananları ne tarih ne de millet bağışlamayacaktır.”

Can Atalay’ın vekilliği, dün (30 Ocak) Genel Kurul’da düşürülmüştü. AYM kararını yok sayan karara karşı tepkiler devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi