Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılma davasını neden beklettiğini sorguladı ve HDP'nin kapatılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'nin Türkiye için önemli bir mesele olduğunu ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne yol açan helikopter kazası hakkında da konuştu.

Bahçeli, İsrail'in durdurulması gereken bir terör devleti olduğunu ve Netanyahu'ya yönelik yakalama talebinin önemli olduğunu vurguladı. Gazze meselesinin tarihi, vicdani, ahlaki ve dini açıdan Türkiye'nin de meselesi olduğunu ve Gazze'nin düşmesi halinde milli güvenlik tehditlerinin artacağını ifade etti.

Osmanlı İmparatorluğu'nun çekilmesinin ardından Orta Doğu ve Balkanlar'da boşluk oluştuğunu ve bu durumun istikrarsızlıklara yol açtığını söyledi. Gazze'de devam eden insanlık dışı uygulamaların ve masumların kanının dökülmesinin modern dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini belirtti. 

Arap Ligi Zirvesi'nde kabul edilen deklarasyon ve Orta Doğu Uluslararası Barış Konferansı'nın toplanması çağrısının önemine değindi. Küresel vicdanın İsrail'e karşı baskısını artırması gerektiğini ve uluslararası toplumun ateşkes ve barış için devrede olması gerektiğini vurguladı.

İsrail içindeki bölünmeler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında savaş ve insanlık suçlarından dolayı yakalama kararı talebinde bulunmasının önemini dile getirdi.

Gazze'nin tarihi ve dini açıdan Türkiye için önemli olduğunu, Anadolu'nun vadedilmiş topraklar olarak görülmesinin yanlış olduğunu ve Türk milletinin varlık hükmü olduğunu ifade etti. Misak-ı Milli'nin zaman aşımına uğramadığını ve Türk milletinin mülkü olduğunu belirtti.

Dünya siyasetindeki gelişmelerin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve Türkiye'nin İran'ın yanında olduğunu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne neden olan kazanın araştırılması gerektiğini vurguladı.

HDP ve devamının kapatılması gerektiğini, terör ve korku atmosferinin milli sezgilere zarar vermemesi gerektiğini ve 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararlarının hukuk devletinin bir gereği olduğunu söyledi.

Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu ve terör örgütü PKK'nın tarihçesinden ve hedeflerinden bahsetti. Türkiye'nin geleceği ve bağımsız Kürdistan kurulması konularında CHP'ye sorular yöneltti.

Kaynak: Haber Merkezi