Gündeme bomba gibi düşen İYİ Parti ve  TFF iddiası Gündeme bomba gibi düşen İYİ Parti ve TFF iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürüldüğü cinayetle ilgili ilk kez konuştu. Bahçeli, "Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz" dedi.

Bahçeli, TB:MM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesi muhtemeldir, beklenmelidir. İğrenç oyunu görüyoruz. Beşinci kol faaliyetinin açıkça farkındayız. Türk milleti ile uğraşmanın, MHP ile Cumhur İttifakı'na kumandalı saldırı pozisyonuna geçmenin bedelini çok ağır ödeteceğiz" diyen Bahçeli, cinayetin gölgesinin MHP'nin üzerine düşürülmek istendiğini savundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Menfur cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz. Tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağız. Karın ağrısı çekenlere bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

MHP milletinde ve devletinde erimiş, bu uğurda her meşakkati göze almış bir kahramanlık mefkuresidir. Hunhar suikast huku buldu bu kanlı olay gerçekleşir gerçekleşmez sabırla beklemeye koyulduk. Adli ve idari soruşturma sürecinin yapılabilmesi için her gelişmeyi takibe başladık. Güpegündüz işlenmiş cinayet vardı. Bilmediğimiz göle girmeyeceğimiz herkesin malumu. Saldırıdan hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü saldırı ivme alarak hız kazandı."

Editör: Yadigar Hanım