MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında grev kararı alan Türk Tabipler Birliği'ni eleştirmişti.

Bahçeli, "TTB kapatılmalıdır, hekim kardeşlerimiz yeni bir organizasyona gitmelidir. Bir avuç neidüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlardan mesleği kurtarmalıdır" ifadelerini kullandı.

"BURADAYIZ, BURADA OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabında ise Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Yayınlanan mesajda Bahçeli'ye şu sözlerle yanıt verildi:

"Artık kaybettiklerimizin değil umudun, özgürlüğün, sevincin dilimizde; sağlığımızın, geleceğimizin ellerimizde olduğu günlerde hep birlikte bayramları kutlayabilmek için… Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz!"

NE OLMUŞTU?

7 Temmuz'da Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya silahla vurularak öldürülmüştü. Saldırgan, annesinin vefatından doktoru sorumlu tuttuğu için cinayeti işlemişti. Saldırgan doktoru öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son vermişti. Saldırının ardından Türk Tabipleri Birliği, 2 gün boyunca greve gitme kararı almıştı. TTB, yaptığı açıklamada "Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevdeyiz!" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Umut ACAR