Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, skandallarıyla gündemden düşmüyor.

Bakan Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Kahramanmaraş depreminin ardından arkadaşlarıyla bölgeye gezi düzenlemiş, Ersoy'a "bakan" statüsünde protokol uygulanmıştı. Lüks markalı çantasını ve şemsiyesini kendisini korumakla görevli kadın polise taşıtan ve felaketin yaşandığı sokaklarda arkadaşlarıyla gülerek çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan bakan eşi, tepki toplamıştı.

2019 yılında da yanında çalışan hizmetçisine elini öptürüp 100 dolar veren ve bu görüntüyü de Instagram hesabından paylaşan Pervin Ersoy'un Kahramanmaraş'taki eğlenceli paylaşımları ve polis memuruna eşyalarınaa taşıtmasına "O senin 100 dolar verdiğin hizmetçin değil" şeklinde tepki yağdı.

Daha önce Kars'ta yaşanan çığ felaketinin hemen ardından bir grup sanatçı ve sosyetenin önde gelen ismiyle bölgeye düzenlediği eğlence nedeniyle tepki çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, o dönemde AKP'li Mehmet Metiner'in de tepkisini toplamıştı. 

Metiner görüntülerle ilgili olarak, “Tam bir rezalet... Ekrem İmamoğlu’nunkinden bin kat daha utanç verici bir durum... Şiddetle ve hiddetle kınıyorum! Reis’in davasına/partisine darbe vurmak için başka bir şey yapmaya gerek yok... Bakan eşinin bu görüntülerinden utanç duydum... Biz bu değiliz... Çok yazık" şeklinde yorumda bulunmuştu.

PERVİN ERSOY KİMDİR?

Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy medyanın eski yüzlerinden biri. Show TV kanalında uzun yıllar çalışan Pervin Ersoy, Günaydın Türkiye programını sunmuştu. Pervin Ersoy verdiği bir röportajda kendisini şu şekilde anlatıyor:

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Halka İlişkiler masterı yaptım sonrasında. Ama tüm üniversite sezonu boyunca çalışma hayatım vardı. Birçok televizyon kanalı ile çalıştım. Yıllarca Show TV'de çalıştım.Orada Günaydın Türkiye adlı bir programım vardı.Yıllarca o programı yürüttüm. Çocuklara yönelik Street Fighter adlı bir programım vardı o programı sundum. Daha sonrasında kendi işim olan halkla ilişkiler işimi yapmak istedim. Daha sonra eşimin firması ETS Tur ile çalışmaya başladım. Halen daha eşimle birlikte iş hayatında beraberiz

Editör: Yadigar Hanım