Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orta gelirli vatandaşlar için 0,69 faizli konut kredisi kampanyasını duyurmasının ardından gözler ikinci el konutlara da çevrildi. İkinci el konutlar için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bankalarla görüşüldüğünü ve bankaların kendi belirlediği faizle vatandaşların ikinci el konut kampanyasından yararlanabileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı Editör Masası programında soruları cevaplandırdı.

Bakan Nebati, "2022'de dünyanın her ülkesinde enflasyon yükseldi. Türkiye'de enflasyon hariç, tüm makro ekonomik göstergelerde tam bir iyileşme var" dedi.

"BANKALAR FAİZ ORANLARINI KENDİ BELİRLEYECEK"

İkinci el konut kampanyası için de beklentilerin olduğunun altını çizen Bakan Nebati, "İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir. Gerekirse konut kampanyasında da şartları yumuşatabiliriz" ifadelerini aktardı.

"FAİZ ORANLARI DÜŞÜK OLACAK"

Bakan Nebati, "(KGF'nin EYT desteği) 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek" dedi.

Ücret artışları ve EYT düzenlemesine de değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Bu kararların, seçime yönelik değil, tersine kazanımların vatandaşla paylaşıldığı bir dönem olarak değerlendirilmesi lazım" ifadelerine de yer verdi.

Editör: Dicle Doğan