Türkiye'nin dünyada en sık telefon değiştiren, en yeni telefonları kullanan ülke olduğunu iddia eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, "Fransa, Almanya ve İngiltere'den daha yeni telefonları kullanıyorduk, daha sık telefon değiştiriyorduk. İkinci el telefon pazarı, bu açılardan da daha önemli. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz” dedi.

Ülkelerin milli gelir karşılaştırmalarına bakıldığında Türkiye'nin bu kadar sık telefon değiştirme ihtiyacı olmadığını ifade eden Bakan Varank, "Akıllı telefon satışları özelinde baktığımızda dünyada 450 milyar dolarlık bir pazar var. Bu pazar ülkemizde de oldukça büyük. Türkiye olarak ihtiyacımızın büyük kısmını ithalatla karşılama durumunda kalıyoruz. Türkiye'de yerli üreticiler de var fakat, hala ciddi bir ithalat yapıyoruz. İkinci el yenilenebilir telefon piyasası, vatandaşlarımıza yeni bir alternatifi de, bir yeni imkanı da getirmiş oluyor. Bu manada yenileme merkezleri ithalatın önüne geçerek de ülkemize ekonomik değer anlamında büyük katkılar sağlayacak, cari açığın azaltılmasında önemli bir rol oynayacak" ifadelerini kullandı.

Yenileme merkezlerinin sürdürülebilirlik ve ekonomik anlamda büyük faydalar sağlayacağını savunan Varank, "Bu piyasa büyüyecek, piyasada imkanlar çeşitlenecek, bu sektörün önü açık" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım