Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam yapıldığını duyurdu.

Zam oranı %49,25 olarak belirlendi.

Bakan Işıkhan şöyle dedi:

İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi

“2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ettik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla. Bu yıl içinde emeklilerimiz için ekonomik, sosyal, kültürel faaliyetleri ve sürprizleri birer birer gerçekleştireceğiz. Sizlere bir güzel haber daha vermek isterim; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin maaşlarına Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık zam oranı olarak %49,25 uyguluyoruz. Böylelikle bu yıl tüm emeklilerimizin eşit oranda zam almalarını sağlamış oluyoruz. Değerli emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin maaşlarına Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık zam oranı olarak %49,25 uyguluyoruz. Böylelikle bu yıl tüm emeklilerimizin eşit oranda zam almalarını sağlamış oluyoruz.”

Ayrıca, Işıkhan, memur emeklilerine verilen farkların, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra 1 hafta içinde ödeneceğini söyledi.

Kaynak: Haber merkezi