AKP milletvekilleri TBMM’ne 95 maddelik taze bir “Torba Yasa” tasarısı teklifi getirdiler.

Teklif, özünde İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bazı değişiklikler öngörmesine karşın; araya sıkıştırılan bir madde var ki, atanmış bakanlara ve yedi sülalesine ömür boyu beleş bakmayı içermektedir.

Teklif torbaya: “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” diye sıkıştırılmış.

Torba yasanın 47. Maddesine göre: “Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri; ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esasalar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek.”

Bu maddede, bu garip halkın yararına ne var?

Asil olan millete, layık görülmeyen bir implant, hiçbir kamu görevlisinin ve sigortalının yararlanamadığı 12 adet implant 5 yıldızlı sağlık harcamaları milletin vergilerinden oluşan bütçeden bu kişiler ve aileleri için karşılanacak.

Buna en hafif deyimle “Öp babanın elini” denmezse ne denir?

Hani bütçeye yük, hani bütçe bu yükü kaldırmaz dayatmaları?

Öyle görünüyor ki, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı halka ve ülkeye hizmet amacından çıkıp, seçilmiş vekillerle atanmış bakanları ve bürokratları ihya ve kalkındırma kurumuna dönüşmüş olmuyor mu?

Biz iyileştirilmiş parlamenter sistem derken, parlamenterlerin iyileştirilmesini kast etmiyoruz. Çıkarılacak yasalarla bu asil, necip ve garip milletin iyileştirilmesini söylüyoruz.

Adı üstünde milletvekili; yani biz seçmenlerin, “Bizi beş yıllığına temsil et, hak ve çıkarlarımızı koru” diye seçip yetki verdiğimiz kişilerden oluşuyor TBMM.

Bu yüce Meclisten bugüne kadar, halkın yararına bir yasa çıkardılar mı? Halkın refahını yükseltecek bir iyileştirme yaptılar mı?

Evet! Sevgili okurlarım ne diyorsunuz?

Bize göre kıyak emeklilik olmayacağı gibi ömür boyu emekli maaşı almakta olmamalı. Nasıl ki bir avukata bir hukuki sorunumuz için vekâlet veriyor ve işimiz bittiği zaman da bu vekâlet sona eriyorsa; vekillik kurumu da böyle olmalı. Beş yılın sonunda benden senden farklı ve ayrıcalıklı olmadan görevlerini bitirmeliler.

İnanın toplum, bu imtiyazlı parlamenter sisteme buğz etmekte ve haklarını helal etmemekte. İşe takva yönünden bakarsak da: bu hak edilmeyen imtiyazlar, haram konumundadır.

Şimdi bunlara ek, bir de dışarıdan atanan bakanlara, yardımcılarına ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine ömür boyu beş yıldızlı (eğer ki bu torba yasa çıkarsa) bakmakla yükümlü olacağız he mi?

Buna adalet denmez, istismar ve görevi kötüye kullanma denir. Meclisten geçerek yasal hale gelse bile etik ve inanç yönünden ahlaki değil. Umarım bu madde çıkmaz. Biz yüce TBMM ve parlamenterlerimizin ak-pak ve şaibesiz olmasından yanayız.

NOT: Sevgili okurlarım! Haftada iki kez yazdığım için bazen gündem geçmiş olabiliyor. Özür dilerim.