Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kendilerine makam aracı olarak teslim edilen Togg marka araçlarıyla sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlardan sonra seçim çalışmaları için de kullanmaya başladı. Varank'ın elleriyle yıkadığı 16 BRS 99 plakalı Togg marka aracı ile Özer'in 06 MEB 89 plakalı makam otomobilinin Trafik Tescil kaydının olmadığı belirlendi.

AKP Bursa milletvekili adayı Varank, Bursa’daki seçim gezilerinde 16 BRS 99 plakalı Togg marka aracı kullanmaya devam ediyor. Ancak, Bursa ilinin plaka kodu 16’yla Bursa’nın kısaltması BRS’nin kullanıldığı plakanın Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde kaydı bulunmuyor. Varank aynı plakayı daha önce başka bir Togg araçta daha kullanmıştı.

BAKAN ÖZER'İN TOGG'UNA ÇİFTE PLAKA

Bakan Mahmut Özer'in kullanımına sunulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na makam aracı olarak tahsis edilen Togg marka araca ise 06 MEB 89 plakası takılmıştı. Araca tahsis edilen plaka resmi kayıtlarda Bakanlık adına kayıtlı görünüyor. Ankara’dan yola çıktığında 06 MEB 89 plakasını taşıyan araca Ordu sokaklarında 52 ORD 52 plakası takılıyor. 

Bakanlık görevine devam ederken Ordu’dan AKP milletvekili adayı gösterilen Bakan Mahmut Özer, seçim çalışmaları için gittiği Ordu'da sık sık bakanlığın aracını kullanıyor. Özer’in Ordu’da kullandığı 52 ORD 52 plaka ise Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi kayıtlarına göre, Nissan Qashqai marka bir araca ait görünüyor.

Ordu yerel basınından Ünye Kent Gazetesi'nde yer alan haberlere göre de araç, kente bakanlığa tahsisli plaka ile gelmiş, daha sonra kentte plakası değiştirilmiş

Öte yandan Saniye ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kullandığı 16 BRS 99 plakalı araç da Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi kayıtlarında Citroen C4 marka araca ait görünüyordu.

Editör: Yadigar Hanım