İbn-i Sina, günümüzde çok değerli olan sarımsak-bal karışımını ilaçlarında kullanarak, döneminin önde gelen kişilerini ve halkını bu doğal ilaçla tedavi etmiştir.

İbn-i Sina, sarımsağın faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için onu pişirmeyi veya bal ile karıştırmayı önermiştir. Bunun sebebini haberimizde ayrıntılı olarak anlattık. İşte İbn-i Sina’nın 7’den 70’e herkes için şifa kaynağı olan sarımsak reçetesi… Sarımsak ve balın ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sarımsak doğal bir antibiyotik, bal ise virüslere karşı koruyucudur. İbn-i Sina, bin yıl önce yazdığı El-Kanun Fi’t Tıbb adlı kitabında, sarımsağı pişirerek veya bal ile birlikte tüketerek kullanmanın önemini vurgulamıştır. Peki bunu neden yapmıştır? İbn-i Sina, döneminin birçok emir, sultan ve hükümdarına reçete yazan bir hekimdir.

El-Kanun Fi’t Tıbb kitabında, sarımsağın sağlığa olan pek çok etkisinden bahsetmiştir. İbn-i Sina, modern tıbbın öncüsü sayılan bir bilim insanıdır. Sebzelerin, bitkilerin, meyvelerin ve besinlerin farklı kullanım şekillerini deneyerek bunları kaydetmiştir. İşte İbn-i Sina’nın sarımsakla ilgili şifa veren önerileri… SARIMSAĞI PİŞİRMEK DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Pişirilmiş sarımsakla gargara yapmak diş ağrılarını hafifletir.

İBN-İ SİNA’NIN DİĞER SARIMSAK ÖNERİLERİ

Kolajen Nedir? Kolajen Nedir?

Sarımsak, yabani nane ile kaynatılıp içilirse veya cilde sürülürse, bit sorununu çözer. Ezilmiş sarımsak, bal ile birlikte alındığında, balgamı temizler. Hamile olanlar ve hastalığı bulunanlar, doktorlarına danışmadan bu yöntemleri uygulamamalıdır.

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsak, manganez, B6 vitamini, C vitamini, selenyum ve lif içerir Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur Kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur Kan basıncını azaltır ve kalp hastalıkları riskini düşürür Alzheimer ve demans gibi hastalıkları önlemeye katkıda bulunur Kemik sağlığını destekler Allicin, serbest radikallerin zararlarına karşı korur Tansiyonu düşürücü etkisi vardır Egzersiz sonrası kas hasarlarını önler Sarımsak, kanser riskini azaltır Karaciğeri korur Doğal bir antibiyotiktir Mesane enfeksiyonlarına karşı faydalıdır Kanser tedavisinde kullanılır.

Kaynak: Haber merkezi