İktidar ortağından “partilerin hazine yardımı” hakkında açıklama İktidar ortağından “partilerin hazine yardımı” hakkında açıklama

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, gazetemize verdiği demeçte, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı konusundaki spekülasyonlara açıklık getirdi. Sancaklı, halkın kendisini bu göreve uygun gördüğünü belirtti fakat mevcut olarak MHP Milletvekili olduğunu ve bu nedenle bu tür bir görevi kabul edemeyeceğini ifade etti.

Kocaeli’de, belediye başkanlığı talebi sonrası MHP’den istifa eden ve dört ay sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla partisine geri dönen Sancaklı, beş ayın ardından parti teşkilatıyla bir araya geldi. Toplantıya MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, ilçe başkanları ve il yöneticileri katılım gösterdi.

Toplantı sırasında gazetemizin sorularını yanıtlayan Sancaklı, TFF başkanlığı iddiaları hakkında şunları söyledi:

“Türk halkı, TFF başkanlığını bana çok yakıştırıyor. Bir buçuk yıl önce sporcuları ilgilendiren bir yasada imzam bulunuyor ve bu yasanın hazırlanmasında etkin bir rol oynadım. Gördüğüm kadarıyla, adım Twitter’da sıkça gündeme geliyor ve TFF başkanlığı ile ilgili olarak kırk sekiz saat boyunca en üst sırada yer alıyor. Ancak ben bir MHP milletvekiliyim ve milletvekili olmasaydım, bu soruya çok daha rahat bir şekilde cevap verebilirdim. Türk halkı, bu görevi bana çok yakıştırıyor.”

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi - Merve Dişli