Gazeteci Banu Avar, Suudi Arabistan hükûmetine muhalif yayınlarıyla bilinen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini, yeniden gündeme taşıdı. Avar, Prof. Mehmet Yuva'nın Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından kardeşi Ahmet ve eşinin Cidde'de kılıç ve baltalarla paramparça edildiğini açıkladığını aktardı.

Avar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Prof. Mehmet YUVA: Cemal Kaşıkçı ortadan kaldırıldıktan sonra Cidde’de kardeşi Ahmet ve eşi  kılıç ve baltalarla paramparça edildi. Çocukları kaçırıldı. Kaçakçılar  Müslüman Kardeşler mensubuydu" dedi.

Prof. Yuva, 2018 yılının ekim ayında Aydınlık gazetesinde yayınladığı "Eşeği zebra diye yutturanlar" başlıklı yazısında, şu ifadelere yer vermişti:

"Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılmasından hemen sonra Cidde’de kardeşi Ahmet ve eşi evlerinde kılıç ve baltalarla paramparça edildi. Kafaları kesildi. Çocukları kaçırıldı. Kaçakçılar ılımlı Müslüman Kardeşler mensubuydu. Suriye söz konusu olduğunda radikal Vahabbi Suudi sultasının savunucusu ve hamisiydi. Suriye’de ortaklık bitti dostluk yerini düşmanlığa bıraktı. Tablo bu kadar net iken Dünyanın en yalaka en kaypak ve en yalancı medyamız Suudi Arabistan’dan Kaşıkçı olayını araştırmak üzere Türk Güvenlik Güçleri ile çalışmaya gelen 11 kişilik Suudi heyeti iftiharla sunuyor. Önce 15 kişilik infaz ve delil karartma iblis timi geliyor ardında olayı aydınlatmak için 11 kişilik melek gönderiliyor. Trajik-komik midir, dünyanın ahlak ve ciddiyet çivisi mi çıkmış, milletin aklıyla aleni dalga geçmek midir, nedir? Ülke tımarhane olmuş. Hani demiş ya Can yücel: 'Nasıl anlatayım bu kadar o... çocuğunu.' O haldeyiz yani."

Editör: Yadigar Hanım