Üç gün sonra olağan kongreye gidecek Büyük Birlik Partisi'nde genel başkan adaylarından ve Alperen Ocakları eski Genel Başkanı Kürşat Mican disiplin kuruluna sevk edilmesi skandalı yaşandı.

Kongre öncesinde delege listesine de ulaşamadığını belirten Mican'ın "1,5 yıl önceki bir hakaret olayı gerekçe gösterilerek" disipline sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) genel başkan adayı olan Alperen Ocakları eski Genel Başkanı Kürşat Mican, 18 Ekim'de yapılacak olağan kongre öncesinde Disiplik Kurulu’na sevk edildi. Sevk sebebine gerekçe olarak "Mican'ın bir buçuk yıl önce Genel Başkan Mustafa Destici’ye hakaret etmesi" gösterildi.

Mican kararın kendilerine kongreden 5 gün önce tebliğ edildiğini belirtti ve “1,5 yıl öncesi referans gösterilerek kongreye günler kala üyelik iptal talebi ne hukuka ne parti içi demokrasiye sığmaz” dedi. Destici’ye hakaret ettiğine dair bir delil sunulmadığını söyleyen Mican, “Bizim tek derdimiz Büyük Birlik Partisine, milletimize, davamıza ve Alperenlere hizmet etmektir. Ne Sayın Destici ne de bir başka partili ile herhangi bir husumetimiz bulunmamaktadır” diye konuştu.

Aday Mican, parti yönetiminin, kendisinin adaylığından rahatsızlık duyduğunu, bu yüzden kendisine karşı böyle bir girişimde bulunduğunu öne süren Destici’ye ve parti yönetimine ‘adaletin tesis edilmesi’ çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim