Danimarka'da yıllardır uygulanan bir gelenek, ülkeye giden yabancıları şaşırtıyor. Danimarkalılar bebeklerini dondurucu soğuklarda bile dışarıda bırakarak uyutuyor.

Bebeklerin, daha sağlıklı bir yaşam ve daha rahat bir uyku için dışarıda bırakılması geleneği Danimarka'da uzun yıllardır uygulanıyor. Danimarkalı ebeveynler 2 yaşından küçük bütün çocuklarını kar yağmur demeden bebek arabasıyla dışarıda bırakıyor. Böylece 2 yaşına kadar sık sık açık havada uyuyan bebeklerin ileride daha sağlıklı bireyler haline geldiği belirtiliyor.

Uzmanlar ise, kapalı ortamların açık havaya kıyasla çok daha fala mikroorganizma barındırdığını, bu nedenle açık havada daha fazla vakit geçirmenin bebekler için çok daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Yapılan bazı bilimsel çalışmalar Danimarka'nın dondurucu soğuklarında uyumaya alışkın bebeklerin, bebeklik dönemlerinde daha sağlıklı uyku düzenine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu bebeklerin kapalı ortamda uyuyan bebeklere göre daha uzun süre uyuduğu ve bebeklik dönemlerindeki en önemli ihtiyaçlardan olan uyku ihtiyacının daha sağlıklı şekilde giderildiği ifade ediliyor.

Ebeveynlerin bebeklerini alışveriş yaparken veya kahve içerken dışarıda uyurken bırakmalarının da son derece normal olduğunu belirten Danimarkalı bir anne, bebeğin açık havada uyuması için gerekli olan şartları "Bebeğinizi dışarıda pusetinde uyutmak her türlü hava koşulunda yapılır. Bebekler hafif yün giydirilir ve kuş tüyü yorgan giydirilir, bu da bebeğin vücut ısısını düzenler ve onları aşırı ısınmadan sıcak tutar" diye anlatıyor. 

Danimarka'dati bu gelenek ülkede sıra dışı manzaraların ortaya çıkmasına neden oluyor. Pek çok parkta, bebekler için uyku alanları bulunuyor. Bununla birlikte ülkedeki kreşlerin hemen hepsindeki uyku bölümleri, açık havada yer alıyor. 

Buz gibi havada yol kenarında uyuyan bebek görüntüleri ise ülkeye gelen yabancıları şaşırtıyor.

Buz gibi havada yol kenarında uyuyan bebekler, ülkeye gelen yabancıları şaşırtıyor! Nedenini duyunca hak vereceksiniz

Editör: Yadigar Hanım