Millet İttifakına evrilen 6. Masa son toplantısında 13. Cumhurbaşkanı adayını açıklayacaktı. Anlaşılan İyi Parti’nin duyduğu tereddütler nedeniyle tam olarak bir isim açıklanamadı.

İyi Parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilebilmesi konusunda tam mutabakat içinde değil. İçeride her kafadan bir ses geliyor. Dünkü 6. Masa mutabakatından sanki tüm liderler Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde karar kılınmış gibi bir intibaa yansıtıldı. Mutabakat metninde tüm liderlerin imzası olmasına rağmen öyle anlaşılıyor ki; İyi Parti baştan beri duyduğu tereddütlerde devam ediyor gibi.

Bu konuda daha önce de yazmıştım. Tekrar etmekte fayda vardır. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için biçilmiş bir kaftandır. Ancak seçilebilmesi konusunda benimde tereddütlerim devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu iyi bir bürokrat, iyi bir siyasetçi, hoşgörülü ve kararlı bir kimlik olarak ortada. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını Sayın Tayyip Erdoğan ve küçük ortağı Sayın Devlet Bahçeli de istiyor. Cumhur İttifakı, Erdoğan karşısında en iyi bir şekilde alt edebileceği bir kişi olarak görüyor ve onu istiyor. Cumhur İttifakı seçimi kaybedeceği bir ismi karşısında aday olmasını ister mi? Elbette istemez. Dahası ben biliyorum ve konuştuğum birçok kişi Kılıçdaroğlu aday olursa oy vermem diye ısrarla söyleyen arkadaşları nasıl ikna edeceğiz. Kaldı ki geçmişte CHP’li hükümetler tarafından 1978 yılında Ordu’dan Diyarbakır’a sürgün edilmiş bir kişiyim. Dolayısı ile CHP’nin adayına ilk başta benim karşı çıkmam gerekirdi. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Bu ucube sistemi ancak ortak mutabakatla ortaya çıkartılan aday sayesinde olacağına inanıyorum. CHP’lide olsa en iyi adayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olması gerektiğini düşünenlerdenim.

CHP’liler bir kumar oynamak istiyor. Ya tutarsa.

Peki Ya tutmazsa ne olacak?

Böyle ciddi bir oylamayı kumara benzeterek ya tutarsa diyerek seçime girilmesi akıl tutulmasıdır. Diyelim ki Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde seçimi kaybettik. Bu yenilginin hesabı kimden sorulacak? Düşünmek bile istemiyorum. Türkiye tam bir kaosa asıl bu seçimden sonra girecektir. Tek adam liderliği tam olarak olaya hakim olacak. Artık birçok konuda yaşadığımız baskı rejimi şiddetini dahada artırarak devam edecektir. Ondan sonra kimse televizyonlara çıkıp ahkam dahi kesemeyeceklerdir.

Bazı kesiler İyi Partililere kızıyorlar. Kızmayın kardeşim. İyi Parti ilk günden itibaren ‘Kazanacak Aday’ söylemini söyleye geldi. Tereddütler bugün de devam ediyor. Bir yıldır yapılan tüm anketlerde aday olduğunu açıklamadığı halde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ismi hep önde çıkıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sandıkta devirebilecek tek isim olarak anket sonuçlarından çıkıyordu. Bunu görmek lazım. İyi Parti’nin tereddütlerini dikkate almak lazım. Düşünsenize Cumhur İttifakı da Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını neden istiyor dersiniz. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için en elverişli bir aday olarak ortada. Bakalım bu kaostan nasıl çıkılacak. Ey CHP’liler kumar oynamayı bırakın da ortada duran gerçeklere bakarak aday konusunu tartışın. Tekrar söylüyorum. Seçimleri kaybedersek hesabını kimden sormamız gerekecek. Araba yoldan çıktığı zaman yol gösteren çok olurmuş.

Hülasa eğer Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa inşallah bu kumarı kazanır diye temenni ediyorum. Bu seçimlerin sonucunun da çok bilinmeyenli bir denklem olduğunu da unutmayalım. Bu seçim CHP’lilerin gördüğü gibi çantada keklik değil. Haydi hayırlısı.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE