MHP, Etimesgut’ta Enver Demirel’i ve Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek’i yeniden aday olarak belirledi. CHP ise, ‘Behzat Ç.’ karakteriyle tanınan Erdal Beşikçioğlu’nu Etimesgut için aday gösterdi. Enver Demirel, sanatçı olmanın iyi bir belediye başkanı yapmayabileceğini belirtti.

Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu

Ankara’daki yerel seçimler için adaylarını açıklayan siyasi partiler, MHP’nin dört ilçe adayını duyurdu. Etimesgut ve Gölbaşı’nda mevcut başkanlarla devam ederken, Polatlı için Levent Çağlancı ve Kalecik için Erdal Dal aday gösterildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, adaylığının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye teşekkür ederek, yeni dönemde de halkın desteğiyle çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Hürriyet Ankara’ya konuşan Demirel, şehri ve ihtiyaçlarını iyi bildiğini, hizmetlerle yaşam kalitesini artırdıklarını söyledi.

Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığına ilişkin Demirel, sanatçı olmanın yerel siyasetçilik özellikleriyle farklı olduğunu ve Etimesgutluların tercihine güvendiğini belirtti.

Gölbaşı’nda yeniden aday olan Ramazan Şimşek ise, 2019’da başladıkları projelerle ilçenin kapılarını dünyaya açtıklarını ve yeni dönemde de hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. Şimşek, gelecek için önemli projeler planladıklarını ve ilçenin hayırlı bir geleceğe sahip olacağına inandığını dile getirdi.

MHP’nin milletvekili adayı Levent Çağlancı, kendisine bu onurlu görevi layık gören parti genel başkanına teşekkürlerini sundu ve başarı için Allah’tan yardım diledi. Polatlı’nın mevcut belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya ise olumlu bir bakış açısıyla “Bunda da vardır bir hayır” ifadesini kullandı.

Kalecik’ten MHP Belediye Başkan Adayı Erdal Dal, Devlet Bahçeli’nin onayıyla göreve geldiğini ve “Genelden yerele birlik, ülkede yönetimde dirlik” ilkesiyle 2024 yerel seçimlerinde en yüksek oyu almayı hedeflediğini belirtti.

CHP, daha önce Ankara Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi ve ‘Behzat Ç.’ karakteriyle tanınan Erdal Beşikçioğlu’nu Etimesgut için aday olarak belirledi. Kahramankazan’a Selim Çırpanoğlu ve Şereflikoçhisar’a Mustafa Koçak’ı aday gösterdi. Selim Çırpanoğlu, İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye katıldı. İYİ Parti ise Keçiören için Kemal Babuccu’yu aday gösterdi ve Babuccu, Keçiören’i iyileştirmek ve güzelleştirmek için aday olduğunu ifade etti.

Kaynak: Hürriyet / Murat Yılmaz