İstanbul İl Güvenlik Kurulu, Süper Lig'in 34. haftasında 30 Nisan Pazar günü Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş - Galatasaray karşılaşmasına misafir takım taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. 

Yapılan açıklamada derbi mücadelesinde deplasman takım taraftarlarının güvenlik gerekçesiyle stada alınmayacağı bildirildi. 

Öte yandan Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada ise taraftarların Vodafone Park'ta oynanacak maçın biletlerini 26 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de passo.com.tr ve Passo akıllı telefon uygulaması üzerinden temin edebileceği belirtilirken, Galatasaray taraftarının alınmayacağı karşılaşma için misafir takım tribününün de siyah-beyazlılar için satılacağı öğrenildi.

İki ekibin sezonun ilk devresinde Türk Telekom Arena'da gerçekleşen mücadelesinde Galatasaray sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrılmış, sarı kırmızılı ekibin gollerini Arjantinli forvet Mauro İcardi kaydederken, Beşiktaş'ın tek skoru Cenk Tosun'dan gelmişti.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, 70 puanla liderliğini sürdürüyor. Beşiktaş ise 62 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Galatasaray, ligde son oynadığı mücadelede Fatih Karagümrük ile kendi sahasında 3-3 berabere kalırken, Beşiktaş, Ümraniyespor deplasmanından 2-0'lık galibeyetle ayrıldı.

Beşiktaş, ligde yükselen formu ile dikkat çekiyor. Siyah beyazlı ekip, ligde oynadığı son beş maçtan dördünü kazanırken Trabzonspor maçında sahadan beraberlik ile ayrıldı. Ligde 14 maçlık galibiyet serisi ile dikkat çeken bir performans sergileyen Galatasaray ise son beş maçta üç galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet ile aldı.

Editör: Yadigar Hanım