Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor'un rakiplerine 3'er puan verilmesi kararı verdi. Karara ilk günden itibaren tepki gösteren Beşiktaş Kulübü, TFF'ye karşı iki önemli adım atarak, çok konuşulacak bir karar aldı.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, konu ile ilgili önceki gün "Lig bittiğinde, mevcut şekilde tescil edilmemesini isteyeceğiz. Bununla ilgili resmi başvuruda bulunacağız" açıklamasını yaparak kesin kararlı olduklarını söyledi. 

Skorer'in haberine göre, konuyu UEFA ile FIFA'ya taşımaya kararlı olduklarını ve sonuna kadar da takipçisi olacaklarını ifade eden Beşiktaş yöneticileri, lig bitiminde şampiyonluk kutlaması yapma kararı aldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "TFF doğru olanı yapıp Gaziantep ve Hatay'ın bütün maçlarını geçersiz saysaydı, ligin lideri bizdik. Üstelik hem Galatasaray'a hem Fenerbahçe'ye ikili averajda üstün olduğumuz için şampiyon biz olacaktık. Objektif düşünen herkes takımımızın şampiyonluğu hak ettiği görüşünde. Biz de oyuncularımızın ve teknik heyetimizin bu başarısını karşılıksız bırakmayıp şampiyonluk kutlaması yapacağız" denildi. 

Siyah-beyazlılar, ligin son haftasında evinde oynayacağı Konyaspor maçında şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanıyor.

Editör: Yadigar Hanım