Stadı bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla 1926 yılında Bakanlar Kurulu’nun kararıyla inşa edilen, yegane kulüp olan Beylerbeyi Spor Kulübü, birçok branşta başarı elde etmiş Türk futboluna yetenekli sporcular armağan etmiştir.

Türk spor tarihinin yaşayan en eski 10 kulübünden bir tanesi olan Beylerbeyi Spor Kulübü, yıllarca profesyonel liglerde mücadele verirken, 2016-2017 sezonunda 3.Lig 1.Grubu 17.sırada tamamlayarak Bölgesel Amatör Lige düştü. Daha sonra ise Bölgesel Amatör Lig'den İstanbul Süper Amatör Lig'e düştü.

Günümüzde mahalle kültürünün hala devam ettiği İstanbul’un nadide semtlerinden olan Beylerbeyi’nde, halk 11 yıldır kulübü yöneten Başkan Mustafa Yazıcı’nın başarısızlıklarına artık tahammülü kalmayarak, yüzlerce imza topladı.

İmza toplayan Beylerbeyi halkı, İstanbul Valiliği İl Sivil ile Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kulübün varsa usulsüzlüklerinin araştırılmasını ve kongrenin toplanması için başvuruda bulundu.

Beylerbeyi’ne gönül vermiş kişiler, kulübü eski günlerine döndürmek için çeşitli pankartlar ve bayraklarla semti süsledi ve yönetime karşı tepkilerini ortaya koydu.

Beylerbeyi halkı demokratik yollarda kulüp başkanını seçmeyi ve birlik beraberlik için kongreyi toplamayı talep ediyor.

Editör: TE Bilişim