Ak Parti İktidarları 20 yılda bu ülkede taşı taş üstünde bırakmadı. Aklınıza gelen yerleşik ve kurumsallaşan konularda bile insanları dumura uğratan kararlar almaya devam ediyor.

Sınır ötesi harekat bu ülkede yeni yapılmıyor. PKK ile mücadele Akp ile de başlamadı. 40 yıldır bu mücadele devam ediyor. Ancak geçmişte sınır ötesi hakrekat yapılmadan önce bu ülkede operasyonu yapacakların dışında kimse haberdar olmazdı. Harekat yapıldıktan sonra haberimiz olurdu. Bu iktidarla birlikte her şey alt üst oldu. Sayın Cumhurbaşkanı nereye harekat yapılacaksa önceden bakın bir gece ansızın gelebiliriz diye önceden ilan ediyordu. Dahası harekattan günler öncesi haber uçuruluyor ve yandaş basında haber yapılıyordu.

Buna alıştık artık. Ancak 17 Ağustos 2022 tarihinde bir haber servis edildi.

“Suriye sınırında camilerden anons: Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecek” deniliyordu.

yc

15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ ile mücadele edilmediği gibi PKK ile de göstermelik mücadele edildiği izlenimi veriliyordu. Bir hakkı teslim etmem gerekiyor. FETÖ ile samimi olarak mücadele eden sadece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardır. Mücadele ettiğini söyleyen diğer kişilerin sözleri laf-ı güzaf olarak kalıyor. Hiçbiri bu konuda samimi değiller. PKK ile anons yaparak mücadele edilmez. Bu milletin aklıyla alay etmeyin. Göstere göstere, davul zurna ile anons yaparak sınır ötesi harekat yapılmaz. Bu rezalete artık bir son verilmelidir.

Konu Lades başlığına “Bie Bile Lades” dedik. Defalarca aynı işlemi yaparak aynı sonuç alındığına göre bu faiz konusundaki ısrar da neyin nesi?. Merkez Bankası her defasında faiz indirdiği zaman doların düşeceğini, ihracatın artacağını, enflasyonun düşeceğini söylediler. Aslında yapılan işlem bir anlamda doğru ama artık bu yönetime güven kalmadığı için sonuç tam tersi olmaya devam ediyor. 20 yıllık Ak Parti iktidarına güven kalmamıştır. Yoksa uygulanan faiz politikası ile doların düşmesi, ihracatın artması ve enflasyonun düşmesi lazım. Ekonominin genel kuralı budur. Ama dedik ya güven kalmayınca sonuç böyle oluyor. Dün Merkez Bankası politika faizini 1 puan düşürdü. Dolar 17.90 civarında iken bu karar üzerine doların ateşi tekrar yükseldi ve an itibariyle 18.36 TL olarak tavan yapmış durumdadır. Yanlışta bu ısrar niye? İnşallah hatada ısrardan vazgeçilir ve bu ülkede yeniden güven tazelenir ve mutlu azınlık hariç enflasyon altında ezilen ezici çoğunluğun üzerindeki bu enflasyon yükü biraz olsun azaltılabilir diye temenni etmekten başka yapacak bir şey yok diyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE