Kendilerine “H Kardeşler” diyen bir bilişim grubu tarafından 2008 yılında kurulan sitede, bilgi yarışması adı altında Türk düşmanlığı yapıldığı ortaya çıktı. Son yıllarda Türkiye’de gençlerin arasında da hızla yaygınlaşan sitede “Jet Punk” bilgi yarışmasında sorulan soruların tarihe düşman nesiller yetiştirecek cinsten olması tepkilere neden oldu.

Bütün dünyada 500 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan Jet Punk bilgi yarışmasında Kıbrıs’a düzenlenen “Barış Harekâtı’nın” işgal, vatan ve namus müdafaası için Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı gösterilen mücadelenin ise ‘soykırım’ olarak gösterilmesi ve Türk düşmanlığı yapılmasına yetkililerin sessiz kalması dikkat çekti.

SORULARDA TÜRKİYE İŞGALCİ OLARAK GÖSTERİLİYOR

Michigan ve Washington üzerinden dünya geneline sözde eğlenceli ve kullanışlı siteler yaptıklarını iddia eden H Kardeşler, Jet Punk adlı sitesinde Türkiye’nin şanlı tarihini yanlış ve eksik bilgilerle saptırıyor. Birçok kategoride kısa sorular soran sitenin tarih kategorisinde Kıbrıs Barış Harekâtı için, “Türkiye 1974’te hangi ada ülkesini işgal etti?” ifadeleri yer alıyor. Tepki toplayan sorulardan birisi de Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı yapılan vatan ve namus müdafaasıyla ilgili. Yıllardır Türkiye’nin uluslar arasında mücadele ettiği ‘sözde’ Ermeni soykırımına ilişkin ise “1915-17 yılları arasında soykırıma kurban giden millet nedir?” sorusu yer alıyor.

MİLYONLARCA KULLANICININ HİZMETİNE AÇIK

Türkiye’nin şehirleri, Türkiye tarihi gibi birçok kategoride sorduğu sorularla skandal bilgiler yayan Jet Punk, şu anda milyonlarca internet kullanıcısının hizmetine açık.

Ayrıca sitede düzenlenen bilgi yarışmasına 2008’den bu yana 500 milyonun üzerinde kullanıcının katıldığı belirtildi. Günlük 1 milyon ziyaretçisi bulunan ifsat sitesi Jet Punk’ın halen milyonlarca kullanıcının hizmete açık olması ve ilgililerin konuya ilişkin sessiz kalması ise dikkat çekti.

Editör: Yadigar Hanım