Avustralya'da felçli 62 yaşında bir adam, beynine takılan bir çip yardımıyla tamamen düşünce yoluyla sosyal medya paylaşımı yaptı.

ALS hastalığı nedeniyle hareketsiz kalan 62 yaşındaki adamın, hiçbir kasını kullanmada düşünce gücüyle başkalarıyla iletişim kurabildiği ve geçtiğimiz hafta Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Bu tweeti sadece düşünerek oluşturdum" ifadelerini kullandığı açıklandı.

Çipin geliştiricisi olan firmadan yapılan açıklamaya göre, Philip O’Keefe isimli kişi paylaşımını sadece düşünerek yaptı ve bu 'düşünce yoluyla atılan ilk tweet' olarak tarihe geçti.

İLerleyen felci sonrasında O'Keefe'nin beynine geçen yıl 'Stentrode' adlı bir bilgisayar arayüzü kurulmuştu.

Hastaların düşünce yoluyla dijital cihazları kontrol etmelerini sağlamak için tasarlanan arayüzün O'Keefe'ye şah damarı yoluyla yerleştirildiği belirtildi.

Şirketin aktardığına göre O'Keefe, beynine yerleştirilen çiple ilgili, "Şimdi, bilgisayarda nereye tıklamak istediğimi düşünmem yetiyor. Mail atabiliyor, banka işlemlerimi ve alışverişimi yapabiliyor ve Twitter yoluyla dünyaya ulaşabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim