Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi "Şair Ceketli Çocuk" Kazım Koyuncu için ölümünün 17. yılında da unutulmadı. Sevenleri Kazım'ı mezarı başında andı. 

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Koyuncu'nun, Hopa'da birçok sanatçının da yetişmesine öncülük ettiğini vurgulayan Ekmekçi, "Bu anlamda Hopalılar olarak Koyuncu'ya teşekkür borçluyuz. Kazım Koyuncu Hopa için çok önemli bir değer. O sanatıyla, şarkılarıyla aramızda yaşıyor. Unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
Kazım Koyuncu'nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu ise kardeşini ölümünün 17. yılında tüm sevenleriyle birlikte özlem ve sevgiyle andıklarını dile getirdi.

"Kardeşim Trabzonspor'un şampiyonluğunu göremedi. Trabzonspor şampiyon olunca annem mezarının başına giderek 'Oğlum çok sevdiğin Trabzonspor şampiyon oldu' diyerek ilk müjdeyi verdi. Kazım Trabzonspor'u çok severdi. Aşırı bir Trabzonspor sevgisi vardı. Trabzonspor Kulübü yetkilileri aradı, yakın zamanda şampiyonluk kupasını Kazım'ın mezarına getireceklerini ifade ettiler. Bu bizi çok mutlu eder."

404841-465250153

Editör: Gökçe Sevim