İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ihtiyacharitası.org, depremzedelere destek olmak amacıyla "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasını yeniden başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'nin özel yayınında gençekleştirilen kampanyada 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon lira toplandığını belirterek, hedefin aşıldığını açıkladı.

Depremzedelerin barınma sorununa ilaç olacak yardım kampanyasına 50 milyon TL bağış yapan bir bağışçı damga vurdu. En büyük bağışı kızları Lina ve Mina adına yaptığını belirten Savaş Ateş isimli bağışçı, "Aile şirketi olarak, Yunanistan'dan BeyazSA olarak 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz. Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum. Biz her zaman Türküz, Türkiye'nin yanındayız. Tekrardan Türkiye'de ölen aileler için onların acısı bizim acımız" dedi.

SOSYAL MEDYADA SEDAT PEKER İDDİASI

Telefon bağlantısının ardından sosyal medyada, "Bağışı yapan kişi Sedat Peker'di" iddiası gündem oldu. Bu iddianın dayanağı ise 'Savaş Ateş'in "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum" sözleri oldu. Sosyal medya kullanıcıları "Sedat Peker'in Lina ve Mila adlı kızları var" yorumları yaptı.

Yayında ses kalitesinin kötü olması nedeniyle 'Mila'nın 'Mina' olarak anlaşıldığı yorumları da sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

“SİNAN ATEŞ'E GÖNDERME Mİ?”

Öte yandan Peker'in, uğradığı suikastta hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e gönderme yaparak "Savaş Ateş" adını seçtiği öne sürüldü.

Editör: Yadigar Hanım