Gazeteduvar'ın haberine göre; Kalyon İnşaat’ın yanı sıra Malezya da Sabiha Gökçen’i almak için görüşmeler yapıyor.   

Temmuz ayı başında Malezya Başbakanı Sabri Yaakob aniden Türkiye'ye gelerek Sabiha Gökçen Havalimanı terminalini dolaşmıştı.

Gizli gerçekleşen ziyaretin basına yansımasının sonucu olarak Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürlüğü bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

'BAŞBAKAN, KRALA BİLGİ AKTARMAK İÇİN GELMİŞ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın AirportHaber'deki köşe yazısında paylaştığı bilgilere göre, gizli olarak gerçekleştirilen ziyaretin nedeni Sabiha Gökçen'in satışı için yapılan görüşme.

Köşe yazısında şu bilgilere yer verildi:

"Temmuz ayı başında Malezya Başbakanı aniden Sabiha Gökçen'e gelip terminali dolaşmıştı. Hatta gizli gerçekleşen bu ziyaretin Airporthaber tarafından yazılmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürlüğü bir açıklama yapmak zorunda kalmış, Malezya Başbakanı'nın havalimanı gezisinin görselleri paylaşılmıştı.

Çok geçmeden yine kaynaklarımız, ziyaretin neden yapıldığı bilgisini ulaştırdı. Meğer işin içinde satış görüşmeleri öncesinde havalimanı ile ilgili detay bilgi almak ve Malezya kralına bilgi aktarılmak için yapılan bir ziyaret imiş.

Başbakandan sonra kral geliyor…

Şimdi sıkı durun. Yeni gelişmeyi paylaşıyorum sizlerle.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin El-Mustafa Billah Şah İbn-i Sultan Hacı Ahmed Şah El-Musta'in Billah kısa adıyla Şah Abdullah 14 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek. Şah Abdullah’ın Türkiye’ye gelecek olması Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili satış için son nokta koyulacak ve el sıkışılacak yorumu yapılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda kendi sosyal medya hesabımdan bir açıklama yapmış ve Kalyon İnşaat’ın Sabiha Gökçen’i almak için görüşme yaptığını ifade etmiştim.

Bu açıklamam üzerine Kalyon İnşaat ilk kez benim paylaşımıma özel bir kamuoyu açıklaması yaparak bir nevi doğrulamıştı.

Şimdi merak edilen şu!

Sabiha Gökçen Havalimanı Kalyoncu tarafından satın alınacak mı alınmayacak mı?

Eğer alınırsa Cemal Kalyoncu kendi hedefi doğrultusunda büyük sükse yapacak.

Ama sürpriz de olabilir. Demedi demeyin!"

Editör: Gökçe Sevim