İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkımın yaşandığı Hatay'da Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte basın açıklaması yaptı.

İktidar kanadının “not ediyoruz” söylemlerine değinen İmamoğlu, “Kamu yöneticileri olarak talepleri dinlemeli notları almalıyız. Not almak yönetici için önemli bir iştir. Gereğini yapmak için not alırız. Yöneticiler, gerçekleri dile getirenleri, kendilerini eleştirenleri fişlemek, tehdit etmek, cezalandırmak için not almaya başlamışsa artık yöneticilerle vatandaşların yolları ayrılmış demektir. Aynı hedefe doğru yürümüyor demektir. Biz her koşulda vatandaşımızla aynı hedefe yürüyen yöneticiler olmalıyız. Kimseye iyilik yapmıyoruz, sadece ve sadece görevimizi yapıyoruz. Onun için biz vatandaşları değil, taleplerini, isteklerini not almaya devam eden yöneticiler olmalıyız." Dedi.

"Şu anda enkaz altında kalanları çıkartma çalışmaları ve defin işlemleri devam ediyor" diyen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, açıklamasının devamında da şu ifadeleri kullandı:

"Bunların yanı sıra Hatay'ı yeniden şekillendirme çalışmaları var. Ekrem başkan ve buradaki çoğu konuya olduğu gibi buna da değindi. Fakat şu var ki; bu şehir, bu şehrin dinamikleriyle birlikte kalkınması, tekrardan şekillenmesi lazım. Bakanlık nezdinde bizimle görüşmek istediler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak. Biz oraya gideceğiz. Fakat biz şunu istiyoruz; bu şehrin geleceğini ve kimliğini kaybetmek istemiyoruz. Oldu bitti hiçbir şey istemiyoruz. Mağduruz ama gelecek adına bu mağduriyeti bir kenara koyup herkesle birlikte şehrin geleceğini inşa etmek istiyoruz. Bunu akılla ve bilimle yapmak istiyoruz. Birlikte düşünme ve hareket etmeyle, karar vermeyle yapmak istiyoruz. Bir ay sonra, iki ay sonra olsun ama biz sağlıklı adımlar atalım istiyoruz. (Cumhuriyet)

Editör: Habererk Haber Merkezi