Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, "Birileri ülkeyi yemeye ve satmaya devam ediyor, yargılanacağınız günleri görebilmek ümidiyle" yorumu yapan oyuncu Birce Akalay'ı hedef alan bir açıklama yaptı. Cem Küçük, Akalay'a, "Son 20 yıldır böyle konuşanlar ya içeri girdi, ya kaçtı ya da kariyerleri bitti!" dedi.

Sosyal medyada gündem olan olay üzerine Twitter'daki bir çok kullanıcıdan Birce Akalay'a destek mesajları geldi. Cem Küçük'ün sözlerinin "tehdit" olduğu vurgulanan paylaşımlarda, fikir özgürlüğü, yangıya müdhale ve medyanın durumuna da vurgu yapıldı.

İşte o destek mesajlarından bazıları:

"Cem Küçük rezil olduktan sonra hala nasıl gündeme gelmeye çalışıyor bu nasıl yüzsüzlüktür. Birce Akalay ı tehdit ediyor. Güzelliğin oyunculuğun kadar karakterinde sağlam destekciniz Birce Akalay"

"Bildiğin tehdit ediyor Kimse gerçekleri söyleyemiyecek mi? Özgür bir ülkede fikir beyan etmek ne zaman suç oldu?"

"Merak etme haınlerın yalakası secımden sonra sılıvrıye gıdeceksın"

"....gerceklerı soyleyenler yazanlar özgur olacak"

"Sürtük demek suç değilmiş, o zaman sürtük Cem"

"Birce'nin söylediğini doğrulaması ayrı,kaçacak olan kendisi olması apayrı. Birce candır,iyice saçmalamayın artık."

"Ancak sırça köşkünüzden tehditler savurursunuz siz. Yakında göreceğiz bakalım kim kaçacak, kim kalacak"

"Aniden bir yerden kasedi düşebilecek biri için fazla cüretkar laflar bunlar Cemcim sen kimsin de birini tehdit edebiliyorsun tek tivitle kariyerini de hayatını da bitirebilirler biliyorsun dimi"

"Son 20 yıldır böyle konuşup da içeri giren, -size göre- ya kaçan ya da kariyerleri bitenlerinlerin çoğu sadece yanlışa yanlış dedikleri için tüm bu acıları çektiler. Haksız yere hayatını temelinden sarstığınız her kişinin ahı var sizde."

"Seviyorum seni #BirceAkalay Ne güzel söyledin cesurca ümidimizi, bildikleri tek dil; tehdit"

"Bak hele yaprrraklar önüne gelesi yalaka Cem'e.Yine kuru kabadayılık yapma peşinde.Şu akepe gidince çok ağlatacaklar seni cem coook."

"Acaba kendisi için mi dedi. Kaçar mı, gider mi, biter mi Göreceğiz"

CEM KÜÇÜK TEHDİTVARİ BİR YAZI KALEME ALMIŞTI

Birce Akalay'ın açıklamasıyla "yargılanacaklar" diyerek hükûmeti tehdit ettiğini ileri süren Cem Küçük, "Birce Akalay bunların ekran görüntüsü" başlıklı tehditvari yazısında, şunları söylemişti:

"Birce Akalay sosyal medyaya bakıyor. Konuşulanları duyuyor. Hükûmet kesin gidici, diyor. Bunların hepsine bir öz güven gelmiş. Birce Hanım, son 20 yıldır böyle konuşanlar ya içeri girdi, ya kaçtı ya da kariyerleri bitti! 

Şu anda 17/25 Aralık öncesi ve sonrası hava var. Muhalefet de bu ortama güveniyor. Son sözü seçimlerde millet söyleyecek.

Birce Hanım, bir zamanlar Mehmet Ali Alabora vardı. Gezi’de ağaçların bahane olduğunu söylemişti. Kendisi galiba Londra’da. Siz siz olun fazla öz güvenli olmayın. Temkinli olmak daha iyidir...

Biz bu tehditleri belli ki seçimlere kadar duyacağız. Sonra kararı sandıkta millet verecek." 

Editör: Yadigar Hanım