Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem 10 ilde yıkım yarattı. Güncel tespit edilebilen can kaybı 31 bini geçti. 150 bini aşkın kişinin bölgeden tahliye edildiği depremlerin ardından, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken; depremzedeler için yardım seferberliği de devam ediyor.

 "Yaralarımızı Sarıyoruz"

Dijital yayın platformu BluTV, bugün "Yaralarımızı Sarıyoruz" etiketiyle bir deprem yardım programı düzenleyeceğini açıkladı. Okan Bayülgen sunuculuğunda düzenlenecek yayına platformun dizi ve filmlerinde oynayan oyuncular da destek verecek.

BluTV'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkece yaşadığımız büyük felaket karşısında BluTV ailesi olarak ilk günden beri var gücümüzle çalışıyoruz. Yaralarımızı birlikte sarabilmek ve daha çok kişiye yardım ulaştırabilmek adına pazartesi günü 19.30’da BluTV YouTube kanalımızda Okan Bayülgen’in moderatörlüğünü yapacağı, özel konuklarımızdan, gönüllerimize birçok destekçimizin katılacağı canlı yayınla hep birlikte olacağız.

Yardım yayınımız NetD’nin yayın desteği ile beraber NetD’nin YouTube kanalından da izlenebilecek. Depremden etkilenen yurttaşlarımız için gerçekleştireceğimiz bu yayında herkesin desteklerini bekliyoruz. Yaralarımızı sarıyoruz.”

BluTV ofisinde yapılacak yayında bağışlar AHBAP, Kızılay ve AFAD olmak üzere 3 sivil toplum kuruluşunun hesap numaralarına aktarılacak.

Editör: Merve Kankan