Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'daki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapıların hepsinin yıkılacağını söylemişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum ilçesindeki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapıların yıkımına ilişkin, "Biz geldiğimizde 108 bağımsız bölüm vardı. 54 bağımsız bölüm yıkılacak. Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak. Bunların hepsinin tespiti yapıldı. Yüklenici firmaya bildirildi." demişti.

BİR BUÇUK YIL SONRA NE OLDU?

TV100 Bodrum yaptığı özel habere göre bir buçuk yıl geçmesine rağmen herhangi bir yıkımın gerçekleştirilmediği gibi, yeni inşaatları da gün yüzüne çıkardı.

Tam bir doğa katliamının gerçekleştiği cennet ilçe Bodrum’da şantiye tozu, molozlar ve inşaat makinelerinin sesinden başka bir şey duymak mümkün olmuyor.

YIKIM KARARI NEDEN UYGULANMIYOR?

 Bodrum'daki görüntüler “Yıkım kararı neden uygulanmıyor?” sorularını bir kez daha akıllara getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum talimatıyla yıkım kararı alınan birçok projede yürütmeyi durdurma alınırken, bazıları da yıkılması gereken yerleri tıraşladı, üzerine otlar ve  ağaçlar dikti, bu şekilde bekliyorlar.

CHP BU İŞİN NERESİNDE?

Bodrum'da cennet koyları talan eden Mesa İnşaat ve NEF İnşaat firmalarını kim koruyor?

Yıkım kararı olmasına rağmen nasıl inşaatına devam ediyor?

CHP bu işin neresinde?

Bu sorular şimdilik cevapsız ama mutlaka bir gün cevabı öğrenilecek.