BIST 100 endeksinde yaşanan sert kayıp sonrası 16:24'te endekse devre kesici geldi. İşlemler tekrar başladıktan sonra düşüşün devam etmesi üzerine bu sefer 16:54'te ikinci devre kesici devreye girdi.

Haftanın son işlem gününde Borsada yaşanan sert kayıplar sonrası iki kez devre kesici uygulandı.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre; ilk devre kesici 16:24'te uygulamaya alındı.

16:54'te işlemlerin başlamasının ardından düşüşün devam etmesi nedeniyle bir devre kesici daha uygulandı.

İkinci devre kesicinin ardından işlemlerin 17:24'te yeniden başlayacağı açıklandı.

Buna göre, pay piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 17:14'te tek fiyat emir toplama, 17:19'da eşleştirme yapılacak ve 17:24'ten itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecek.

Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 17:14'te tek fiyat emir toplama yapılacak ve 17:24'ten itibaren seans kaldığı yerden devam edecek.

Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 17:24'ten itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecek.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 17:24'te yeniden başlayacak.

BORSA SERT DÜŞTÜ

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde gelen sert satışlarla yüzde 7 gerileyerek devre kesici uygulaması devreye girdi.

Endeks tarafında dün rekor işlem hacmi olan seviyeninde üzerine çıkarak 65 milyar TL’ye ulaştı. Viop tarafında ise Aralık vadeli kontratta yüzde 10 geri çekilme ile taban seviyeyi gördü.

Son 43 işlem gününde sadece 3 gün gerileyen endekste bugün kayıplar oldukça derinleşti.

Piyasa uzmanlarının yorumuna göre satışın arkasında şimdilik herhangi bir haber bulunmuyor. Panik satışları, algoritmaların çalışması ve kredili işlemlerinin kapanması satışların derinleşmesine neden oldu.

Editör: TE Bilişim