İstanbul Beylikdüzü’nde, bir çocuk annesi Kübra Boyraz Solmazgül isimli kadın, 21 Eylül 2020 günü bir güzellik merkezinde botoks yaptırmış, botoks yaptıktan sonra fenalaşmıştı. Güzellik merkezi çalışanları tarafından evine götürülen Solmazgül, daha sonra kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayda Kübra Boyraz Solmazgül'ün 'pıhtı atması' nedeniyle kalp krizi geçirdiği bildirilirken, gözaltına alınan Erdal Doğruya ve doktor Öner Özsoyeri tutuklanmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından doktor olmadığı halde operasyon gerçekleştiren Erdal Doğruya ve Özsoyeri’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında dava açıldı.

Doğruya hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 17 yıla kadar hapis cezası istenirken, Öner Özsoyeri hakkında bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 12 yıl, Bülent B. ve Ömer E. hakkında da Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na muhalefet suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yargılamanın ilerleyen dönemlerinde tutuklu sanıklar tahliye edildi.

Kübra Boyraz Solmazgül'ün ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanmaya devam eden Erdal Doğruya, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde kardeşiyle birlikte yaşadığı evde geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılarak ameliyat edilen Doğruya, 3 gün sonra taburcu edildi. Evinde dün sabah tekrar fenalaşan Doğru’ya, kalp krizinden hayatını kaybetti.

Editör: Yadigar Hanım