Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Şanlıurfa'da katıldığı Eşraf Buluşmasında "Ya şampanya patlatıp kutlayanlar ya da alnını şükür için secdeye koyup rabbine hamdedenler olacak" açıklamasına tepkiler artarak devam ederken, Bozdağ, sözlerini savundu.

Bozdağ, Haber Global'de konuk olduğu programda "Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dilini hiçbir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz" diyerek, tartışmada yeni bir kapı araladı.

Tepkilerin istismar tepkileri olduğunu iddia eden Bozdağ, şunları söyledi"

"Bizim söylediğimizde ne var? Sosyal medyada bir sürü insan nasıl kutlayacağına dair videolar var, haberler var. En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi 14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse eğer, Washington'dan Berlin'e kadar şampanyayla kutlama yapılacağına dair açıklama yaptı. Ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yapıyorum.

O gün çıkan sonuçlar üzerine 'ülkemizde bazıları böyle kutlacak bazıları da böyle kutlayacak' diyorum. Bunda anormal olan yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmışız. Ama siyaseten onlar bunu istismar ediyor. 'Bak ayrıştıyor, bak kutuplaştırıyor...' Çok net söylüyorum, biz ayrıştırma kutuplaştırma dili hiç bir yerde kullanmıyoruz. Birleştiren bir dil kullanıyoruz."

Editör: Yadigar Hanım