Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Beşiktaş, flaş transfer görüşmelerinde son aşamaya geldi. Siyah beyazlı kulüp, İngiltere Championship'te Southampton forması giyen Brezilyalı futbolcuyu renklerine bağlıyor. 

Halil Dervişoğlu’nu Galatasaray’a, Dusan Tadic’i Fenerbahçe’ye kaptıran Beşiktaş, Nathan Redmond’ın ayrılık kararıyla boşalan kadrosunu yeni stoper ile tamamlamaya çalışıyor. Brezilyalı futbolcu Lyanco Vojnovic ile görüşmelerini tamamlayan Beşiktaş, imza atmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş, Teknik direktör Şenol Güneş’in ısrarla istediği öğrenilen başarılı stoperi  kiralama ve zorunlu satın alma şartıyla toplam 6 milyon Avro’yu bulan bir maliyetle 2027 yılına kadar kadrosuna katacak.

26 yaşındaki Lyanco'nun bugün İstanbul’a gelip sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

LYANCO VOJNOVİC KİMDİR?

Tam adı Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnovi. 1 Şubat 1997 yılında Brezilya'da dünyaya geldi.

Futbola Botafogo altyapısında başladı. 2011-2014 yılları arasında Botafogo'da forma giyen Lyanco Ocak 2015'te Sao Paulo'ya transfer olarak profesyonel kariyerine adım attı. Profesyonel anlamda ilk maçına Atlético Paranaense'ye karşı oynanan maçta çıktı.

29 Mart 2017'de transfer olduğu İtalta Serie A takımlarından Torino'da fazla forma şansı bulamayınca 31 Ocak 2019'da, 30 Haziran 2019'a kadar kiralık olarak Bologna'ya transfer oldu.

25 Ağustos 2021'de transfer olduğu Premier Lig ekiplerinden Southampton'da 3 sezondur forma giyiyor.

2022-2023 sezonunda Southampton'un renkleri altında toplam 30 maça çıktı. Bu maçlarda 1 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

KAMERUNLU OYUNCUNUN BONSERVİSİNE TALİP

Öte yandan siyah-beyazlı kulübün, Lens takımının Kamerunlu ön liberosu Jean Onana’nın bonservisini almak için resmi teklifte bulunduğu öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım