Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, ittifakların genişleme politikaları gündemdeki yerini koruyor. Tabii bir de iktidarın seçim hileleri var.

Acele etmeyin. Recep Tayyip Erdoğan şapkadan yeni bir tavşan çıkardı. Yurt dışında TC konsolosluklarında oy kullanılacak ülke sayısının 15 arttırarak 45’e çıkarttılar. Yurt dışında toplam 6.5 milyon vatandaş var dediler. Bunlar konsolosluklarda oy kullanacaklarmış ve oylar mühürlü çuvallarda, kilitli odalara konup sonra Türkiye’ye gönderilecekmiş. Bu ülkeler arasında yeni yeni Afganistan, Sudan, Uganda, Somali vs. var. Malum anayasaya göre oy gizli, sayım açık ve partilerden sandık kurulu temsilcileri önünde yapılıp hepsinin imzaladığı tutanaklara yazılıp 3 gün askıda kalır. Bu konsoloslukların tüm personeli AKP’nin adamı, odalarının anahtarı da onlarda, çuvalları mühürleyecek mühürler de onlarda.

MUHALEFETİN PARTİ TEMSİLCİLERİNİ NÖBETÇİ OLARAK BEKLETMEYEBİLİRLER!

Parti temsilcilerinden orada nöbetçi bekletmeyebilirler, sonra da ay pardon yanlış olmuş derler ama iş işten geçer.

MUHALEFET PARTİLERİ TEMSİLCİLERİ O ÜLKELERE NASIL GİDECEK!

150 kadar konsolosluğun her birine muhalefet partilerinden 6, 7 sandık kurulu temsilcisi nasıl gidecek. Buradan gideceklere şeriatçi ülkeler vize ya vermez ya zorlaştırır, orada da konsolosluklar personeli parti temsilcilerine ne zorluklar, engeller çıkarırlar.

6.5 MİLYON SAYISI DA PEK İNANDIRICI DEĞİL

Ayrıca bu 6.5 milyon sayısı da çok inandırıcı değil. Belki de başka ülkelerde 1, 2 yıldır bir buçuk milyon kişiye vatandaşlık verdiler, hem de buradaki 1,5 milyon Suriyeliye ilaveten.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TEHLİKEDE!

Eğer 6’lı masadaki 5 partiden muhafazakar seçmeni olan dördü ile milliyetçi muhafazakar seçmeni olan İYİ Partinin tabanlarından azıcık kaçamak, boş oy atmak gibi şeyler olursa cumhurbaşkanlığı  tehlikeye girer.

Editör: Habererk Haber Merkezi