Albayrak ailesinin yönettiği şirketler; kamudan yemek, araç kiralama gibi hizmet ihalelerini de alıyor.

İktidara yönelik koşulsuz savunularıyla bilinen Yeni Şafak, bugün İstanbul’daki yemek ihalelerini eleştirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Albayrak Grubu’yla yakın ilişkileri devam ediyor.

Yeni Şafak gazetesiyle hükümete yakın medyada önemli bir yer tutan Albayraklar, kamudan da hatırı sayılır ihaleler alıyor.

İnşaattan lojistiğe kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren Albayraklar, Erdoğan’ın son Afrika gezisinde de ziyaret edilen ülkelerden aldıkları ihalelerle gündeme gelmişti.

YENİ ŞAFAK GAZETECİLİĞİ HATIRLADI

Albayrak ailesinin yönettiği şirketler, kamudan yemek, araç kiralama gibi hizmet ihalelerini de alıyor. Hükümete yönelik koşulsuz savunularıyla bilinen Yeni Şafak, bugün İstanbul’daki yemek ihalelerini eleştirdi.

Bugün gazetenin sürmanşetinde “Yemek ihalesinde organize çete: Adrese teslim ihalelerle kamuyu yüz milyonlarca lira zarara uğratıyorlar” başlıklı bir yayımlandı. Haberde, “İstanbul’da organize bir yapı, kamunun düzenlediği yemek ihalelerini tekeline aldı. Adrese teslim şartnamelerle rakip firmaları devre dışı bırakan organize yapı, fâhiş tekliflerle yaklaşık maliyeti yükselterek hem düşük fiyat veren firmaları eledi, hem kârına kâr kattı” ifadeleri yer aldı.

Yeni Şafak, haberinde ihaleler üzerinden kamu kurumlarını da eleştirdi.

Editör: TE Bilişim