Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’in iddiaları üzerine gündeme gelen Mehmet Ağar’la irtibatı kesinleşen Ahmet Nazari’nin Sedat Peker’e yapılacak suikastin finansal ayağını oluşturduğu gerekçesiyle BAE’de göz altına alındığını açıkladı.

TÜRKİYE DETAYI!

Acarer, söz konusu suikastin Türkiye’ye uzanabileceğini iddia etti: “Türkiye’nin kritik kurumlarında ve istihbaratta bu operasyonun Türkiye’ye uzanabileceği konuşuluyor”.

Erk Acarer’in açıklamalarının tamamı şöyle:

1-Birleşik Arap Emirlikleri’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Uluslararası İranlı dolandırıcı Ahmet Nazari Sedat Peker’in iddiaları ile Türkiye gündemine oturmuştu.

2-Nazari, Mehmet Ağar tarafından Türk vatandaşlığına geçirilmişti. Kendisine ruhsatlı silah verilmişti. Peker’in iddiasına göre, Ağar onu tesbih hediye edecek kadar seviyordu.

3-Kayseri’de, uyuşturucu anlaşmazlığı nedeni ile Orhan Adıbelli cinayetinden sorumlu olan Fare Murat lakaplı Murat Boracı ve Ahmet Nazari ise ortaktı. Boyracı’nın Mehmet Ağar’ın oğlu, Tolga Ağar’ın da resmî ortağı olduğu belgelenmişti.

4-Bu hatırlatma sonrası BAE’de ne olduğuna bakalım. Peker, uluslararası suikast listesindeydi. Ahmet Nazari BAE’de gözaltına alındı. GEREKÇE: Peker’e yapılacak suikastın finansal ayağını oluşturmak. Gözaltına 9 gün önce alındığı anlaşıldı!

5-Şimdi gelelim meselenin Türkiye’yi ilgilendiren boyutuna. Türkiye’nin kritik kurumlarında ve istihbaratta bu operasyonun Türkiye’ye uzanabileceği konuşuluyor. Kıssadan hisse: Tüm uluslararası camiada suçlu duruma düşmek için, bütün fırsatlar itina ile değerlendirilir.

erk acarer 1 erk acarer 2

erk acarer 3

Editör: Gökçe Sevim