Hepimiz bazen her şeyden uzaklaşmak, sessiz kalmak isteriz. Fakat bu sessizlik sizi delirtebilir. Dünyanın en sessiz yerinde ne kadar dayanabilirsiniz? İşte detaylar...

Guinnes Rekorlar Kitabı'nda "gezegendeki en sessiz yer"

TV100'ün haberine göre; Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Microsoft'un genel merkezi içerisine inşa ettiği -20.6 desibel olan bu oda, Guinnes Rekorlar Kitabı'nda "gezegendeki en sessiz yer" olarak yer alıyor.

İnsanların, 0 desibelden itibaren duyduğu biliniyor. Buradan anlaşılacağı üzere, -20.6 desibel insan kulağının normal şartlarda duyamayacağı bir ses düzeyi. Fakat "yankısız oda" insanlara duymadıklarını duymayı sağlıyor. 

Henüz 1 saatten fazla kalan olmadı

Açıklanana göre, "yankısız oda"da henüz 1 saatten fazla kalan olmadı. Bu odaya giren kişiler, deneyimlerini anlatırken, tükürük sesinin bile inanılmaz gürültülü olduğunu ve bir süre sonra baş dönmesi yaşadıklarını ifade etti. 

oda içinde oda

"Oda içinde oda"

Odanın asıl amacı, Microsoft'un ürettiği ürünlerin doğru şekilde kontrol edilmesi, bu sebeple dışarıdaki ses tamamen engellenmiş. Bunun için altı kat beton içine yapılmış ve odanın duvarları 30 santimetre kalınlığında. Öyle ki bu oda için, "oda içinde oda" deniyor. 

Rekora rakip deneme 

Bununla birlikte, 2015 yılında inşa edilen "yankısız oda"nın yerini alacak yeni bir rekor denemesi geliyor. Minneapolis'teki Orfield Laboratuvarlarında inşa edilen yeni bir oda, Guinnes'e başvuruda bulundu. Oda -24 desibel ile 'yankısız odanın' rekorunu kırmayı amaçlıyor.

Editör: Merve Kankan