Sigara bağımlıları için bırakma sürecinde destekleyici olarak kullanılan Karabaş otu, Ramazan’da oruç tutan bağımlıların sigara ihtiyacını hafifletiyor. Akdeniz bölgesinde yaygın olarak bulunan bu ot, acı bir tada sahip olup, sigara arzusunu azaltmanın yanı sıra kan dolaşımını hızlandırarak cilt yenilenmesine de yardımcı oluyor.

Sivas’taki bir aktar olan Orhun Özfidancı’nın belirttiğine göre, düzenli kullanıldığında Karabaş otu, Ramazan ayında sigara içme isteğini azaltabilir ve kan dolaşımını hızlandırarak cilt yenilenmesini teşvik edebilir.

“Sigarayı bırakmada etkilidir”

Özfidancı’ya göre, Karabaş otu, sigara ile birlikte düzenli kullanıldığında, hem akciğerleri temizlemeye hem de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Soğuk algınlığı tedavisinde ve bağışıklık sistemini güçlendirmede kullanılan bu bitki çayı, aynı zamanda sigara kullanımını bırakmaya da yardımcı olabilir. Sigara içen kişilerin, sigaradan hoşlanmamalarını sağlamak için Karabaş otu ile birlikte tüketmeleri önerilir.

Bu bitkinin düzenli kullanımı, sigara içme isteğini azaltabilir ve Ramazan ayında sigara içme sıklığını düşürebilir. Sahur ve iftar zamanlarında sıcak suya birkaç baş eklenerek demlenen Karabaş otu, bu şekilde tüketildiğinde, sigara bağımlılarının Ramazan’da sigara içme ihtiyacını azaltmaya yardımcı olabilir.

Glutamin nedir? Ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Glutamin nedir? Ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

Kaynak: Haber Merkezi