Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, kamuoyu oluşturmak ve uygulamadaki adaletsizliğin giderilmesi için “Büyük İstanbul Buluşması” adı altında miting ve basın açıklaması düzenleyecek. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Bursa Staj Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tuncay;” Bizler, meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlarız. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek ve ardından kısa sürede federasyon çatısı altında birleştik. Çalıştaylar, stand çalışmaları, meclis ziyaretleri, eş zamanlı basın açıklamalarının yanı sıra sosyal medyada neredeyse aylardır sesini ilk sırada duyurarak aktif bir kampanya yürüten federasyonumuz, bu kez İstanbul’da büyük buluşma organize etti. Türkiye’nin dört bir yanından toplanacak federasyona bağlı dernek üyeleri ve çalışan mağdurlar, bu kez İstanbul Kartal’da buluşuyor. Bizlerde bu büyük buluşmaya 6 otobüs, 1 minibüs ve 20 araçla 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 14.00’de yapılacak açık hava mitinginde hükûmete seslenerek çözüm beklentilerimizi yeniden kamuoyuna açıklayacağız. ” dedi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal’da İstanbul’da düzenlenecek büyük buluşma için yurdun dört bir yanında hazırlıkların devam ettiğini ve adına yakışır büyük bir buluşma olmasını planladıklarını açıkladı.

TÜM MAĞDURLARI İSTANBUL’A DAVET EDİYORUZ.

Kartal’da düzenlenecek basın açıklamasına tüm mağdurları davet ettiğini bildiren Bal, Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Bal, kendilerinin mağduriyetinin 36 yıla dayandığını belirterek, şöyle devam etti: “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.” dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SORUNU YEREL SEÇİMDEN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ!

Yerel seçimlerden önce staj ve çıraklık sigortası sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Murat Bal, şöyle devam etti: “Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözmeye çalışıyoruz. Bunun için 10 Aralık Pazar günü Kartal sahilinde binlerce kişi ile birlikte büyük buluşma adı altında açıklama yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.” dedi.

WhatsApp Image 2023-12-09 at 11.50.46 (1)

Bakan Açıkladı, Mayıs Ayında Zam Yok Bakan Açıkladı, Mayıs Ayında Zam Yok

WhatsApp Image 2023-12-09 at 11.50.47

WhatsApp Image 2023-12-09 at 11.50.47 (1)WhatsApp Image 2023-12-09 at 11.50.48

Editör: Habererk Com