Google’dan uyarı geldi. Google Play Store uygulamasını kullanan kişilerin bankacılık verileri ele geçirildi. Google o uygulamalar için ‘DİKKAT’ uyarısında bulundu.

Shiftdelete’ın derlediği habere göre, Yazılım şirketi ThreatFabric’ın yaptığı açıklamaya göre uygulamalar “Anatsa” adında Truva atı içeriyor. Anatsa adlı virüs; ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede 600 adet büyük finans uygulamasını hedef alıyor ve kullanıcıların bankacılık verilerini ele geçirmeyi hedefliyor.

İddialara göre bu virüs bankacılık uygulamasından kullanıcının kimlik, kredi kartı, bakiye ve ödeme bilgilerini çalmayı ve cihaz kontrolünü ele geçirerek birtakım işlemler yapmaya çalışıyor.

Yazılım şirketinin yapmış olduğu açıklamaya göre, Anatsa adlı truva atı, Play Store’a işleri kolaylaştırıcı bir uygulama gibi yükleniyor. Ardından telefona, tablete ya da bilgisayara indirilen bu uygulama ile virüs ihtiyacı olan tüm bilgileri ele geçiriyor.

İŞTE O BAHSİ GEÇEN UYGULAMALAR;

uygulama

Google sözcüsü iddialar ile ilgili “Yukarıda verdiğimiz kötü amaçlı uygulamalar Play Store’dan kaldırıldı ve geliştiricilerde yasaklandı.” dedi. Üstelik Google Play Protect’in de bu uygulamaları Android cihazlardan otomatik olarak kaldırdığını ifade etti.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı